Donald Trump'a 3. suikast girişimi! Polis engelledi

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ın hayati güvenliği tehlikede. Zira, Trump 3. kez suikast girişimi atlattı. Girişim polis ekiplerince engellendi. Şüphelinin aracında silah ve sahte pasaport çıktı. Şüpheli gözaltına alındı.

Haberin Eklenme Tarihi: 14.10.2024 17:35:00 - Güncelleme Tarihi: 14.10.2024 17:35:00
ABONE OL

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump seçim mitinglerine devam ediyor. Ancak Donald Trump'ın bu kadar göz önünde olması hayatını tehlikeye atıyor. Zira, Trump'a yine suikast düzenlenmek istendi.

Olay Kaliforniya eyaletinde meydana geldi. Şerifin açıklamasına göre cumartesi günü Coachella Valley'de gerçekleştirdiği miting sırasında polisler bir şüpheliyi durdurdu. Adam silahlıydı. Sahte pasaport taşıyordu. Şerif, "Muhtemelen bir suikast girişimini daha önledik" dedi.

Polisin açıklamasına göre ise şüpheli miting alanından yaklaşık 1,6 kilometre uzakta yakalandı. Yanında dolu bir av tüfeği, tabanca ve dolu şarjör de vardı. Şüphelinin 49 yaşındaki Vem Miller olduğu açıklandı. Hükümet karşıtı sağcı bir örgütün üyesi olduğuna dikkat çekildi.

Yerel basındaki haberlere göre Miller gözaltına alındı. Daha sonra 5 bin dolar kefaletle serbest bırakıldı. Miller yasa dışı silah edinme suçlamasıyla yargılanacak. Basın ayrıca Miller'in California Üniversitesinden master derecesi bulunduğunu bildirdi. 2022'de Nevada Senatosu'na aday olduğunu aktardı.

Miting süreci Trump açısından tehlikeli bir hal alırken seçim günü konusunda endişeler de arttı. Trump 5 Kasım'daki seçimde önlemlerin alınmasını istedi. Seçim gününde ulusal muhafızlardan ya da ordudan destek alınması gerektiğini savundu.

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Başkan adayı Donald Trump, "İki düşmanımız var. Dış düşmanlar ve iç düşmanlar. Bence Rusya ve Çin'dense daha büyük sorun içerideki düşmanlar." dedi.