Gazze'de yürekleri sızlatan görüntü... Kardeşini sırtında taşıdı

Katil İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sürüyor. İsrail ordusu mülteci kamplarını ve sivillerin barındığı evleri hedef almaya devam ediyor. Bölgedeki insanlık krizi ise her geçen gün derinleşiyor. Gazze'de bir foto muhabirinin kaydettiği görüntü yürekleri sızlattı. Bir kız çocuğu, yaralanan kız kardeşini mülteci kampına götürmek için kilometrelerce omzunda taşıdı. O anlar ise kameralara bakın nasıl yansıdı.

Haberin Eklenme Tarihi: 22.10.2024 13:39:00 - Güncelleme Tarihi: 22.10.2024 13:39:00
ABONE OL

Soykırımcı İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ederken, bölgedeki insanlık krizi her geçen gün derinleşiyor. Gazze'de bir foto muhabirinin kaydettiği görüntü her zamanki gibi yine yürekleri sızlattı. Bir kız çocuğu, yaralanan kız kardeşini Bureij Mülteci Kampı'na götürmek için kilometrelerce omzunda taşıdı.

Küçük kız kardeşi bir kazada bacağından yaralanmıştı. O küçük bedenine rağmen yaralı kız kardeşini omuzlayarak Bureij Mülteci Kampı'na doğru yola koyuldu. Yalınayak yaklaşık iki kilometreyi aşkın yol yürüdü, durmadan, dinlenmeden.

Bitkin düşen kız çocuğunun yardımına yolda tesadüfen karşılaştığı Filistinli foto muhabiri Alaa Hamouda yetişti. Önce nereye gittiğini sordu.

Gazze'deki bu büyük kız çocuğu, kardeşinin bir kazada bacağından yaralandığını belirterek, "Çok yorgunum. Bir saattir kucağımda taşıyorum ve artık yürüyemiyorum" diye yanıt verdi.

Yürekleri sızlatan bu görüntüleri kaydeden Filistinli foto muhabiri, "Onu tesadüfen gördüm ve kavurucu güneşin altında tek başına, yalınayak yürüyordu. Küçük kıza ve kardeşine yardım ettim" dedi.

Küçük kızları aracına alan Alaa Hamouda, bitkin düşen kız çocuğu ve yaralı kız kardeşini Bureij Mülteci Kampı'na götürdü. Bu görüntüler bir kez daha yürekleri sızlattı.