Lübnan'daki çağrı cihazı ve telsizlerin patlaması... İletişim cihazları yasaklandı! Büyük operasyon yürütülüyor

Lübnan'da yaşanan çağrı cihazı patlamalarının ardından İran Devrim Muhafızları, ordu içinde her türlü iletişim cihazını yasaklama kararı aldı. Güvenlik görevlileri, ordunun tüm cihazları denetlemek için büyük ölçekli bir operasyon yürüttüğünü aktardı.

Haberin Eklenme Tarihi: 24.09.2024 14:24:00 - Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 14:24:00
ABONE OL

Haberi iki İranlı üst düzey yetkili verdi. Buna göre İran Devrim Muhafızları tüm mensuplarına her türlü iletişim cihazını kullanmayı bırakma talimatı verdi.

Güvenlik görevlilerinden biri, ordunun büyük ölçekli bir operasyon yürüttüğünü aktardı. Bunun sadece iletişim ekipmanlarını değil, tüm cihazları denetlemek için yapıldığını belirtti. Bu cihazların çoğunun ya ev yapımı olduğu ya da Çin ve Rusya'dan ithal edildiğini açıkladı.

Devrim Muhafızları'nın 190 bin personeli var. Yeni önlemlerin ardından nasıl iletişim kurdukları hakkında net bilgi yok. Yetkililer "Şimdilik mesajlaşma sistemlerinde uçtan uca şifreleme kullanıyoruz." demekle yetindi.

LÜBNAN'DAKİ CİHAZLAR İNCELENİYOR

İranlı yetkililer ayrıca Lübnan'daki saldırıları inceliyor. Patlamış ve patlamamış cihazların birkaç örneği İranlı uzmanlar tarafından incelenmek üzere Tahran'a gönderildi.