Nasrallah'ın yerine kimin geçeceği merak ediliyordu! Hizbullah'tan açıklama geldi: Yeni liderimizi seçeceğiz

Herkes İsrail saldırılarında öldürülen Nasrallah'ın yerine kimin geçeceğini merak ediyordu. Beklenen açıklama Hizbullah'tan geldi. Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, İsrail hava saldırılarında öldürülen Hasan Nasrallah'ın yerine yeni liderlerini yakında seçeceklerini açıkladı.

Haberin Eklenme Tarihi: 30.09.2024 13:49:00 - Güncelleme Tarihi: 30.09.2024 13:49:00
ABONE OL

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın, İsrail'in 27 Eylül'de Beyrut'un Dahiye bölgesine düzenlediği hava saldırıları sonucu öldürülmesinin ardından televizyon konuşması yaptı.

Hizbullah doğruladı: Nasrallah öldürüldü

Dahiye bölgesine yönelik ağır bombalarla düzenlenen saldırılarda Nasrallah'ın yanı sıra bazı Hizbullah yöneticilerinin de hayatını kaybettiğini hatırlatan Şeyh Kasım, şunları kaydetti:

"Hizbullah için en kısa zamanda bir genel sekreter seçimini yaparız. Bunu Hizbullah'ın mekanizmalarına göre yaparız. Seçenekler çok kolay olacak, sizler rahat olun. Hizbullah yapısında yöneticilerden birinin vurulması durumunda yedek alternatifler hazır duruyor."

İsrail ile savaşın uzun süreceğinin farkında olduklarını ve bu savaştan zaferle çıkacaklarını savunan Şeyh Kasım, tıpkı 2006 yılında olduğu gibi bu savaşta da İsrail'e karşı zafer elde edeceklerini söyledi.

İsrail'in Hizbullah'ın askeri gücünü düşürmeyeceğini söyleyen Şeyh Kasım, İsrail ordusunun Lübnan'a karadan girmesine karşı savaşmaya hazır olduklarını belirtti.

Nasrallah'ın cenazesi çıkarıldı