Orta Doğu'nun en güçlü orduları! Türkiye kaçıncı sırada?

Orta Doğu'nun en güçlü orduları listesi birçok vatandaş tarafından araştırılıyor. Özellikle, ''En güçlü ordularda Türkiye kaçıncı sırada?'' sorusu merak ediliyor. Bu sorunun cevabı, ABD merkezli bir şirket şirket tarafından yapılan açıklama sonucunda ortaya çıktı. Peki, Türkiye kaçıncı sırada yer aldı? İşte Orta Doğu'nun en güçlü orduları…

Haberin Eklenme Tarihi: 18.10.2024 10:41:00 - Güncelleme Tarihi: 18.10.2024 10:41:00
ABONE OL

Orta Doğu'nun en güçlü orduları, 2024 yılı askeri güç sıralamasının duyurulmasının ardından ortaya çıktı. ABD merkezli Global Firepower isimli bir şirket, yapılan araştırma sonucunda, Orta Doğu ülkeleri, Güç Endeksi (PwrIndx) puanını belirlemek için şirket içi formülündeki 60'ın üstünde faktörü ele aldı.

Ortaya çıkan Orta Doğu'nun en güçlü orduları listesinde; ülkelerin teknolojileri, askeri birim miktarları, kazançları, mali durumları, hareket kabiliyetleri, lojistikleri ve coğrafi konumları gibi 60'ın üstünde bireysel faktörden faydalanıldı.

Peki, ortaya çıkan Orta Doğu'nun en güçlü orduları listesinde, Türkiye kaçıncı sırada? Ayrıca Orta Doğu'nun en güçlü ordularına hangi ülkeler sahip?

ORTA DOĞU'NUN EN GÜÇLÜ ORDULARI

Bu yılın başında, ABD merkezli şirket tarafından yapılan açıklama sonucunda, Orta Doğudaki güç sıralaması belli oldu. Bu kapsamda Orta Doğu'nun en güçlü orduları listesi kontrol edildiğinde, Türkiye'nin ilk sırada yer aldığı görüldü.

Peki, Türkiye'nin yanı sıra Orta Doğu'nun en güçlü orduları listesinde hangi ülkeler var? İşte ilk 15 şu şekilde açıklandı;

1 - Türkiye

2 - İran

3 - Mısır

4 - İsrail

5 - Suudi Arabistan

6 - Irak

7 - Birleşik Arap Emirlikleri

8 - Suriye

9 - Katar

10 - Kuveyt

11 - Umman

12 - Ürdün

13 - Yemen

14 - Bahreyn

15 - Lübnan