Trump, Zelenskiy'i hedef aldı! "Tarihin en büyük pazarlamacısı"

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin Başkan Adayı Donald Trump, seçim mitinginde Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy'yi hedef aldı. Donald Trump, Zelenskiy'nin ABD'den aldığı yardımlara atıfta bulunarak "Tarihin en büyük pazarlamacısı" olduğunu söyledi. Seçimi kazanması halinde de Ukrayna Savaşı'nı bitirecek bir anlaşma yapacağını dile getirdi.

Haberin Eklenme Tarihi: 25.09.2024 07:46:00 - Güncelleme Tarihi: 25.09.2024 07:46:00
ABONE OL

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin Başkan Adayı Donald Trump, seçim kampanyasının ilk zamanlarından benzer aynı açıklamayı yapıyor. Başkan seçilirse Rusya-Uykrayna Savaşı'nı 24 saatte bitireceğini söylüyor. Trump, NATO ülkelerinin Ukrayna'ya yapılan yardımların adaletsiz dağılımından da şikayet ediyor.

Cumhuriyetçi Başkan Adayı Trump, Pensilvanya'da mitingteydi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy'yi hedef aldı. ABD'ye her geldiğinde milyar dolarlarla döndüğünü söyledi.

"TARİHİN EN BÜYÜK PAZALAMACISI"

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin Başkan Adayı Donald Trump, "Bence Zelenskiy tarihin en büyük pazarlamacısı. Ne zaman ülkeye gelse 60 milyar dolarla geri dönüyor." İfadesini kullandı.

"ANLAŞMA İÇİN ONLARI ARAYACAĞIM"

Donald Trump, bir kez daha başkan olduğunda savaşı bitirme sözü verdi. İki tarafın lideriyle yani Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile konuşacağını belirtti.

Trump, "Eğer seçimi kazanırsam Putin'i ve Zelenskiy'i arayacağım ve savaşı bitirmeleri için bir anlaşmaya varmalarını söyleyeceğim. bu çılgınca." dedi.