UNICEF Lübnan'da yaşananlara felaket dedi! Çocuklar için çatışma durmalı

Lübnan'da yaşanan durumlara karşı açıklama yapan UNICEF, İsrail saldırılarını kınadı. UNICEF İcra Direktörü Catherine Russell, çatışmaların acilen durdurulması çağrısı yaptı.

Haberin Eklenme Tarihi: 1.10.2024 10:48:00 - Güncelleme Tarihi: 1.10.2024 10:48:00
ABONE OL

İsrail'in Filistin'e ve Lübnan'a saldırılarına dünyanın birçok ülkesinden ve kurumlardan tepki yağmaya devam ediyor.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), İsrail'in Lübnan'a saldırılarının artık durması gerektiğini savundu.

UNICEF İcra Direktörü Catherine Russell, İsrail'in saldırılarda bulunduğu Lübnan'daki insani duruma ilişkin yazılı açıklama yaptı.

300 BİNDEN FAZLA ÇOCUK YER DEĞİŞTİRDİ

"Lübnan'da hızla kötüleşen insani durumdan derin endişe duyuyorum." ifadesini kullanan Russell, son bir haftada "en az 80" çocuğun saldırılarda hayatını kaybettiğini, yüzlercesinin de yaralandığını hatırlattı. Russell, ülke içinde yerinden edilenlerin sayısının 1 milyonu aştığını, bunların 300 binden fazlasının çocuk olduğunu aktardı.

Russell, binlerce çocuğun şu anda sokaklarda veya sığınaklarda yaşadığını, birçoğunun da temel ihtiyaç malzemelerini yanlarına almadan evlerini terk ettiğini belirtti.

İnsani koşulların her geçen saat daha da kötüleştiğini vurgulayan Russell, UNICEF ve ortaklarının Lübnan'da sahada olduğunu, çocuklara ve ailelere yardım sağladığını ifade etti.

Russell, "Ancak şiddet arttıkça insani ihtiyaçlar da artıyor. Lübnan'da herhangi bir kara saldırısı ya da gerilimin daha da tırmanması, çocuklar için felaket olan durumu daha da kötüleştirecektir. Böyle bir sonuçtan her ne pahasına olursa olsun kaçınılmalıdır." ifadelerine yer verdi.

UNICEF'in "çatışmaların" acilen durdurulması çağrısı yaptığını bildiren Russell, ayrıca tüm taraflara çocukların ve sivil altyapının korunması için çağrıda bulundu.