Ticaret Bakanlığı en çok o alanlara ceza kesti: 815,3 milyon TL

Ticaret Bakanlığı yılın 8 ayındaki denetimlerde 815,3 milyon lira ceza kesti. Abonelik ve iş yeri dışında kurulan sözleşmeler, ön ödemeli (maket üzerinden) konut satışları, devre tatil, paket tur, bankacılık hizmetleri en çok ceza uygulanan alanlar oldu.

Haberin Eklenme Tarihi: 19.09.2024 10:11:00 - Güncelleme Tarihi: 19.09.2024 10:11:00
ABONE OL

Ticaret Bakanlığı 8 ayda en çok hangi alanlarda ve ne kadar ceza kesildiğini açıkladı.

Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin taraf olduğu sözleşme, reklam, haksız ticari uygulama, ürün güvenliği ve fiyat etiketi başta olmak üzere yürüttüğü denetimler kapsamında, bu yılın 8 ayında 815 milyon 323 bin 796 lira idari para cezası uyguladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğünce tüketicileri mağdur edebilecek faaliyetlerin tespiti ve önlenmesi amacıyla çalışmaların aralıksız devam ettiği bildirildi.

EN ÇOK CEZA KESİLEN FİRMALAR

Bu kapsamda, başta mesafeli sözleşmeler olmak üzere, abonelik ve iş yeri dışında kurulan sözleşmeler, ön ödemeli (maket üzerinden) konut satışları, devre tatil, paket tur, bankacılık hizmetleri, haksız şartlarla satış sonrası hizmetler gibi konuları kapsayan tüketicilerin taraf olduğu sözleşmelerden doğan aykırı fiillere ocak-ağustos döneminde 432 milyon 389 bin 365 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: