TOKİ resmen açıkladı: Çok sayıda arsa satılacak! 100 bin TL'si olan...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yeni bir proje başlatıldığını duyurdu. Proje kapsamında çok sayıda arsa satılacak. Açık artırma yöntemi ile alıcılarını bulacak taşınmazlarda, teminat tutarı arsaya göre değişiyor. TOKİ tarafından satılacak taşınmazlarla ilgili detaylar haberimizde…

Haberin Eklenme Tarihi: 16.10.2024 16:22:00 - Güncelleme Tarihi: 16.10.2024 16:22:00
ABONE OL

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye'nin birçok farklı şehrinde zaman zaman taşınmaz satışa çıkartabiliyor.

TOKİ tarafından açıklanan duyurular kontrol edildiğinde, çok sayıda arsanın satışa çıkartılacağı görüldü. Dar gelirli vatandaşlara da hitap edebilen taşınmazlarda, teminat tutarı arsaya göre değişiklik gösteriyor.

TOKİ AÇIKLADI: ÇOK SAYIDA ARSA SATILACAK

TOKİ, 35 ilde 303 arsanın 30-31 Ekim 2024 tarihlerinde açık artırma yöntemi ile satışa çıkartılacağını duyurdu.

Alıcılar TOKİ tarafından satılacak; konut, ticaret, sanayi, plansız arsalar, sosyal kültürel tesis alanları ile akaryakıt istasyon alanları niteliğindeki arsalara, yüzde 25 peşinat ve 48 ay vade ile sahip olabilecek.

Söz konusu taşınmazların muhammen bedeli 13 milyar 553 milyon 938 bin 598 lira olarak açıklandı. Bunun yanı sıra toplam büyüklüğü 2 milyon 882 bin 535 metrekare olarak belirtildi.

Ek olarak TOKİ tarafından satılacak arsaların; Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Malatya, Mersin, Muğla, Muş, Sakarya, Şanlıurfa, Çorum, Denizli, Eskişehir, Konya ve Yalova'da bulunduğu aktarıldı.

AÇIK ARTIRMA DETAYLARI

Açık artırmaların 30-31 Ekim 2024 tarihlerinde, saat 10.30'da Ankara Bilkent Otel ile TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda yapılacağı duyuruldu. Bunun yanı sıra internetten üzerinden de teklif verilebileceği belirtildi.

TAŞINMAZLARLA İLGİLİ DETAYLAR

Açık artırma yöntemi ile satılacak taşınmazlar kontrol edildiğinde, pek çok arsa için 100 bin TL teminat tutarı istendiği görüldü. Söz konusu taşınmazlardan birkaçı aşağıda yer alıyor.

TOKİ tarafından satılacak söz konusu arsalarla ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için buraya tıklayınız.