Üreticilere müjde! Bakan Yumaklı: 2 milyar 900 milyon TL'lik destek ödemesi bugün başlıyor

Gaziantep'te hayvancılık tesisini ziyareti sırasında konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, üreticilere 2 milyar 900 milyon TL'lik destek ödemesinin bugün başlayacağı müjdesini verdi.

Haberin Eklenme Tarihi: 27.09.2024 15:27:00 - Güncelleme Tarihi: 27.09.2024 15:27:00
ABONE OL

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, üreticilerin beklediği müjdeyi Gaziantep'te verdi.

Gaziantep'te Avrupa Birliği onaylı hayvancılık tesisini ziyaret eden Yumaklı, üreticilere 2 milyar 900 milyon TL'lik destek ödemesinin bugün başlayacağı müjdesini verdi.

Bakan Yumaklı, üreticilere destek mesajı vererek, "Buzağı desteği ve bitkisel ürün sigortası desteği başta olmak üzere çeşitli kalemlerde 2 milyar 900 milyon TL'lik destek ödemesini bugün üreticilerimizin hesaplarına aktarıyoruz." dedi.

"ŞUBAT AYINDA 5 YILLIK BİR HAYVANCILIK YOL HARİTASI AÇIKLADIK"

Şubat ayında 5 yıllık hayvancılık yol haritası açıkladıklarını, kadın ve genç girişimcilere pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirten Tarım ve Orman Bakan İbrahim Yumaklı, şunları söyledi:

"Şubat ayında 5 yıllık bir hayvancılık yol haritası açıkladık, Bu yol haritamızın içerisinde 3 yıllık bir perspektifte bütün üreticilerimizin, girişimcilerimizin önünü görebilecekleri, hangi destekleri alabileceklerini bilecekleri bir sistemi açıklamış olduk. Özellikle ilk kez olmak üzere gençlere ve kadın girişimcilerimize pozitif ayrımcılık yaptık. Bütün bunların tamamının üzerine özellikle hayvan hastalıklarıyla mücadele açısından, verimliliğin artırılması ve kalitenin artırılması açısından ariliğe ayrı bir parantez açtık. Dolayısıyla şu anda içinde bulunduğumuz bu işletmede bu anlamda ülkemizin yüz aklarından bir tanesi örneklik olması bakımından belki de pek çok işletmenin bundan sonraki dönemde kendilerine hedef edineceği bir pozisyonda üretimine devam ediyor."