Vergi düzenlemesi yolda: Kayıt dışılığı azaltmak için önemli adımlar atılacak! Kripto varlık ve borsaya vergi var mı?

Yeni yasama yılında Meclis'in öncelikli gündem maddelerinden biri vergi düzenlemesi olacak. Kayıt dışılığı azaltmak için önümüzdeki günlerde bir dizi tedbir hayata geçirilecek. Ayrıca esnek ve uzaktan çalışma modellerine ilişkin de yasal düzenleme yapılması bekleniyor.

Haberin Eklenme Tarihi: 24.09.2024 07:20:00 - Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 07:20:00
ABONE OL

Maliye'nin art arda yaptığı başarılı soruşturmalarla dikkatler vergi kaçakçılarına çevrildi. Yeni dönemde vergi denetimleriyle ilgili önemli adımlar atılacak. Meclis mesaiye başlamadan ekonomi kurmayları çalışmalarda sona geldi.

MECLİS, 1 EKİM'DE AÇILIYOR

1 Ekim'de başlayacak yeni yasama yılında Genel Kurul gündemine gelmesi beklenen önemli düzenlemelerden bir tanesi vergi alanında olacak.

Düzenleme ile belediyelerin prim borçları vergi gelirlerinden doğrudan kesilebilecek. Gayrimenkuller üzerinden elde edilen gelirler takip edilecek. Alım satımlarda fiyat manipülasyonu önlenecek. Gerçek değerler üzerinden gayrimenkul satışı yapılacak.

KRİPTO VE BORSA'YA VERGİ VAR MI?

Kripto varlık ve borsa kazançlarının da vergilendirilmesi gündemde. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek daha önce "Hiçbir alan kayıt dışı kalmayacak. Bütün kazançlar makul düzeyde vergilendirilecek. Vergilendirilmemiş alan kalmayacak" açıklamasını yapmıştı.

Düzenlemede KDV ve gelir vergisi değişmeyecek. Sadece kayıt dışılığın önüne geçilmesi sağlanacak.

UZAKTAN ÇALIŞMA MODELİ

Yeni ekonomi paketinde istihdam, esnek ve uzaktan çalışma modelleri de olacak.

OVP'de uzaktan çalşma modelinin 2025 yılının ilk çeyreğinde uygulamaya girmesi öngörülüyordu. Bu takvime göre uzaktan çalışma modeline ilişkin düzenlemenin yılbaşına kadar yasalaşması gerekiyor.