Meteoroloji'den son dakika hava durumu ve şiddetli sağanak yağış uyarısı! Bugün hava nasıl olacak? 28 Eylül 2019

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yurt geneline ilişkin son dakika hava durumu ve sağanak yağış uyarısı geldi. Eylül ayının sonuna yaklaşmamızla beraber, sıcaklıklarda kademeli olarak düşüş yaşanıyor. Öyle ki, yüksek kesimlerde kar yağışı görülürken birçok bölgede ise sağanak yağışlar etkisini hissettiriyor. Hafta sonunun da gelişi itibari ile çeşitli planları olan vatandaşlar 'Bugün hava nasıl olacak?' sorusuna yanıt arıyor. Gün içerisinde beklediği hava durumu değerlerini açıklayan Meteoroloji, Karadeniz başta olmak üzere birçok il için şiddetli sağanak yağış uyarında bulundu. Oluşabilecek ani sel, su baskını ve yıldırım tehlikesine de dikkat çeken kurum, kuvvetli rüzgar için de tedbirli olunmasını istedi. Haberimizden 28 Eylül 2019 Cumartesi günü için Meteoroloji'nin son dakika hava durumu ve sağanak yağış uyarısı hakkında bilgi edinebilir; İstanbul başta olmak üzere il il sıcaklık değerlerini görüntüleyebilirsiniz.

Haberin Eklenme Tarihi: 28.09.2019 09:58:00 - Güncelleme Tarihi: 28.09.2019 11:37:00
ABONE OL

Yurt genelinde sıcak bir haftayı geride bırakırken vatandaşlar hafta sonunda da bu durumun devam edip etmeyeceğini merak ediyor.

Meteoroloji, 28 Eylül Cumartesi ve 29 Eylül Pazar günüyle ilgili son hava durumu tahminlerini internet sitesinden paylaştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Sakarya, Karabük ve Tokat çevreleri ile Van’ın kuzey kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Giresun ve Trabzon çevreleri ile Artvin’in iç kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize ile Artvin’in kıyı ilçelerinde yerel olmak üzere çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kastamonu ve Sinop'un kıyı kesimlerinde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.