Anne ve babasından çocuklarına ikinci hayat

Milyonda bir görülen kan hastalığı aplastik anemiyle savaşıp, tedavi olabilmesi için 5 milyon donörün tarandığı 10 yaşındaki Ares'ten güzel haber geldi. Ares uygun donör bulunamamasına rağmen anne ve babasından gerçekleştirilen yarı uyumlu iki nakil sonrası sağlığına kavuştu.

Haberin Eklenme Tarihi: 8.07.2024 21:01:00 - Güncelleme Tarihi: 8.07.2024 21:01:00
ABONE OL

KIZILAY ARACILIĞIYLA ARADILAR

Antalya Demre'de annesi Selen Çobanoğlu ile yaşayan 10 yaşındaki Ares Çınar'ın, 5 yıl önce sağlık durumunda değişiklik gören ailesi hastaneye başvurdu. 4 yıl boyunca yapılan araştırma ve testler sonucu Ares'e geçtiğimiz yıl aplastik anemi tanısı kondu. Yılda milyonda 2-4 kişiye tanısı konulan ciddi kan hastalığı aplastik aneminin tedavisi için kök hücre nakli olması gerektiği öğrenildi. Anne Çobanoğlu, Türkiye'nin tüm illerinde Kızılay aracılığıyla oğlu için uygun donör arayışına başladı.

UYGUN DOKU ÖRNEĞİ YOKTU

Kök hücre bankalarında şu ana kadar 5 milyonu geçkin tarama yapılsa da Ares'e uygun doku örneğine rastlanılamadı. Son olarak Ares'in ailesi İstanbul'daki özel bir hastanede anne ve babadan gerçekleştirilecek yarı uyumlu nakil kararı aldı. Son 6 ay içerisinde iki kez yarı uyumlu olmak üzere anne ve babadan nakil gerçekleştirildi ve bekleyiş başladı. Güzel haber ise fazla gecikmedi. İkinci nakil sonrası Ares' gerçekleştirilen kök hücre nakli yüzde yüz uyum sağladı. Ares, sağlığına kavuştu.

Annesiyle birlikte sağlığını kutlayan Ares, kendisi gibi ciddi hastalıklarla savaşan çocuklara da, "Umudunuzu kaybetmeyin" mesajını verdi.