Bebekleri ölüme terk eden yenidoğan çetesi hakkında gelişme: Korkunç detaylar ortaya çıktı! Vahşet talimatı...

Her ayrıntısıyla kan donduran yenidoğan çetesi olayı hakkında son gelişmeler: İstanbul'da bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmali davranışlarda bulunarak ölmelerine neden olan çete hakkında iddianame hazırlandı. İddianamenin korkunç detayları ortaya çıktı. İddianamede 47 kişi şüpheli ve 19 sağlık kuruluşuna yer verilirken 10 bebeğin ise hayatını kaybettiği belirtildi. Pasif ötenazi uygulanması nedeniyle yenidoğan bebeklerin hayat haklarının elinden alındığı belirtildi. İddianamede bazı bebeklerin yoğun bakıma girdikten sonra kilo alması gerekirken aksine ciddi kilo kaybı yaşadığı da aktarıldı. Çeteye ilişkin hazırlanan fezlekede yer alan konuşmalar çete üyelerinin para uğruna bir bebeğin ölümüne ya da yaşamasına nasıl karar verdiğini gözler önüne serdi. İşte, yenidoğan çetesi olayına ilişkin detaylar...

Haberin Eklenme Tarihi: 18.10.2024 11:53:00 - Güncelleme Tarihi: 18.10.2024 11:53:00
ABONE OL

Her ayrıntısıyla kan donduran, bebekleri ölüme terk eden yenidoğan çetesi hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

İstanbul'da, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olan ve haksız kazanç elde ettikleri belirlenen çete hakkında iddianame hazırlandı.

1400 SAYFALIK İDDİANAME MAHKEMEYE SUNULDU

Bebekleri ölüme terk eden, hastalara gerekli müdahaleleri yapmayarak ölmesine neden olan, çoğunluğu sağlık görevlisi çete hakkında İddianame Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlandı. İddianamede 47 kişi, şüpheli sıfatıyla yer aldı. 1400 sayfa ve 83 klasör iddianame mahkemeye sunuldu.

ÇETE LİDERİNE 324 YIL HAPİS

Örgüt lideri Fırat Sarı ve örgüt yöneticisi İlker Gönen hakkında 324 yıl 3 aya kadar hapis cezası talep edildi.

İddianamenin korkunç detayları ortaya çıktı

İddianamede 47 kişi şüpheli ve 19 sağlık kuruluşuna yer verilirken 10 bebeğin ise hayatını kaybettiği belirtildi.

HAYAT HAKLARI ELLERİNDEN ALINDI

Yenidoğan Suç Örgütü'nün çok sayıda hastaneye az sayıda doktorla hizmet vermeye çalışması nedeni ile sağlık hizmetinin doğrudan hemşire ve hatta hemşire yardımcıları ile verildiğine yer verildi. Bu nedenle bebek ölüm sayılarının arttığı da iddianamede kaydedildi.

Pasif ötenazi uygulanması nedeniyle yenidoğan bebeklerin hayat haklarının elinden alındığı belirtildi.

İddianamede bazı bebeklerin yoğun bakıma girdikten sonra kilo alması gerekirken aksine ciddi kilo kaybı yaşadığı da aktarıldı.

Yenidoğan suç örgütünün ve örgüte yardım eden hastane yönetimlerinin sırf giderleri azaltmak ve maddi menfaat temin etmek adına bebeklere yeterli besin verme işlemini yerine getirmedikleri ortaya çıktı.

Çeteye ilişkin hazırlanan fezlekede yer alan konuşmalar çete üyelerinin para uğruna bir bebeğin ölümüne ya da yaşamasına nasıl karar verdiğini gözler önüne serdi.

'YENİDOĞAN ÇETESİ'NİN TELEFON GÖRÜŞMESİ ORTAYA ÇIKTI: PARAYI KURTARALIM ALEM YAPARIZ

2 bin 912 sayfalık fezlekede yer alan tutuklu şüpheli hemşire Hasan Basri Gök'ün başka bir hastanedeki meslektaşı tutuklu şüpheli hakan Doğukan Taşçı ile yaptığı konuşma, örgütün yeni anne-baba olan kişileri nasıl yanılttığını ortaya çıkardı.

- Hakan Doğukan Taşçı: Sevk olacak hastayla ilgili bilgi var mı?

- Hasan Basri Gök: Bugün konuştum anasıyla, babaannesiyle.

- Hakan Doğukan Taşçı: Ödeme için mi?

- Hasan Basri Gök: Kanka ben onu halledeceğim. Bugün bizim para yatsın en azından onu bir kurtaralım. Ondan sonra aile ile ameliyat için konuşacağım. 150 bin fiyat çekeceğim. Uygun mu?

- Hakan Doğukan Taşçı: Tamam ama hasta çok dayanmaz haberin olsun akciğerleri boydan boya kapanmış.

- Hasan Basri Gök: O çocuk ölecek rüyamda gördüm.

- Hakan Doğukan Taşçı: Satürasyonu ona kadar düşmüş yani çok dayanmaz sevkini hızlıca yapmamız lazım ölürse başımıza da sıkıntı olacak.

- Hasan Basri Gök: Doğukan sen çocuğu bugün yaşat tamam mı? Gidip babayla anayla görüşeceğim şimdi bugün parayı alacağım. Kanka bugün bir alem yaparız o parayı bir kurtarayım.

HESAP HAREKETLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Örgüt lideri olduğu iddia edilen Dr. Fırat Sarı ile hemşire Hasan Basri Gök arasındaki hesap hareketleri de dikkat çekti. Hasan Basri Gök'ün hesabına 7 ayda doktor Fırat Sarı ve Fırat Sarı'nın sahibi olduğu sağlık hizmetleri şirketinin hesabından 222 bin 880 lira yattığı fezlekede yer aldı.

Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nin değerlendirme aşamasında olan iddianameyi kabul etmesi halinde sanıkların önümüzdeki günlerde yargılanmasına başlanacak.