Beşik gibi sallandı! Sivas'ta ardı ardına depremler

AFAD, saat 11.29'da merkez üssü Sivas olan 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Deprem çevre illerden de hissedildi. 11.39'da yine merkez üssü Sivas olan 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

Haberin Eklenme Tarihi: 17.10.2024 14:47:00 - Güncelleme Tarihi: 17.10.2024 14:47:00
ABONE OL

Sivas'ta saat 11.29'da, 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 11.29'da, merkez üssü Sivas'ın merkez ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 10,57 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Sivas AFAD yetkilileri, şu ana kadar olumsuz bir ihbar gelmediğini, ilk belirlemelere göre can kaybı ve yıkımın olmadığını, ekiplerin sahadaki çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

BİR DEPREM DAHA

11.39'da yine merkez üssü Sivas olan 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Sivas'ta 4.7 ve on dakika arayla 4.1 büyüklüğünde meydana gelen depremlerde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına derhal başladı. İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır." dedi.

BAKAN KURUM'DAN SİVAS'TAKİ DEPREMLERE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sivas'ta meydana gelen 4,7 ve 4,1 büyüklüğündeki depremlerin sonrasında herhangi bir olumsuzluğun bildirilmediğini belirtti.

Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sivas'ta meydana gelen depremler sonrasında herhangi bir olumsuzluk bildirilmemekle birlikte ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor." bilgisini verdi.

Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Kurum, "Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun." ifadelerini kullandı.

SİVAS'TA DEPREMLER NEDENİYLE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Sivas'ta 4,7 ve 4,1 büyüklüğünde meydana gelen depremler nedeniyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Sivas Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimiz merkeze bağlı Hacıali ve Ağılkaya köylerinde meydana gelen 4,7 ve 4,1 büyüklüğündeki iki depremin ardından 17 Ekim 2024 Perşembe günü il merkezinde eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir." ifadesi kullandı.

BAKAN URALOĞLU, SİVAS'TAKİ DEPREMDE ULAŞIM VE HABERLEŞMEYE DAİR SORUN TESPİT EDİLMEDİĞİNİ BİLDİRDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivas'ta meydana gelen depremin ardından saha tarama çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Şu ana kadar ulaşım ve haberleşmeye dair herhangi bir sorun tespit edilmemiştir." bilgisini verdi.

Uraloğlu, Sivas'ın merkez ilçesinde yaşanan 4,7 büyüklüğündeki depreme ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Depremin ardından ilgili kurumların saha tarama çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Uraloğlu, "Şu ana kadar ulaşım ve haberleşmeye dair herhangi bir sorun tespit edilmemiştir. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabb'im her türlü afetten memleketimizi korusun." ifadelerini kullandı.