Bir yenidoğan vakası da KKTC'de gündem oldu! Bebeklerin mamalarına su yerine...

Bir yenidoğan vakası da KKTC'de gündem oldu. Bir hastanede yoğun bakım ünitesindeki bebeklerin mamalarına su yerine saf alkol konulduğu iddia edildi. 20 günlük bir bebek hayatını kaybetti, 6 bebek ise entübe edildi. İşte detaylar...

Haberin Eklenme Tarihi: 28.10.2024 12:59:00 - Güncelleme Tarihi: 28.10.2024 12:59:00
ABONE OL

Kuvözde tedavi görüyorlardı. İddialara göre bebeklere, sıvı besin yerine saf alkol verildi. 7 bebekten 1'inin hayatını kaybettiği Dr. Burhan Nalbantoğlu Acil Durum Hastanesi skandala imza attı.

Bebeklerin aileleri hastane önünde toplandı. Hastane yönetimine tepki gösterdi. Ailelere göre bebeklerine saf alkol verildi. Sağlık Bakanlığı hastane ile ilgili inceleme başlattı. Polis, 4 sağlık çalışanını gözaltına aldı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da konu ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Tatar, büyük üzüntü duyduğunu kaydetti. Gerekli soruşturmanın yapılmasının takipçisi olacağını belirtti. Hayatını kaybeden bebek ve yakınları için başsağlığı diledi.

KKTC Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek de yaptığı açıklamada olayın tüm boyutları ile araştırılacağını dile getirdi. Dinçyürek, "Dün öğleden sonra bu konuyla ilgili bilgi bize ulaştı. Bu süreci şeffaf götüreceğiz." İfadelerini kullandı. Dinçyürek, sürecin yargıya intikal ettiğini belirtti. Olayın şeffaf şekilde yürütüleceğini söyledi.