Cumhurbaşkanı Erdoğan: TEKNOFEST bir gençlik destanıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TEKNOFEST; dışa bağımlılığın, montajcılığın, başkalarına muhtaç yaşamanın ülkemizin kaderi olmadığını bizlere çok net biçimde gösteriyor. TEKNOFEST, bir gençlik destanıdır, TEKNOFEST, bir teknoloji devrimidir, TEKNOFEST, bereketli Anadolu topraklarında filizlenen idealist gençlerin güçlü sesidir." dedi.

Haberin Eklenme Tarihi: 4.10.2024 17:06:00 - Güncelleme Tarihi: 4.10.2024 17:06:00
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST 2024'te konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Merkezinde siz gençlerimizin olduğu 21'inci Yüzyıl Türkiye'sini; ilimle, teknolojiyle inşa etmenin gayreti içerisindeyiz. Bakınız, Yeni Türkiye'yi, büyük ve güçlü Türkiye'yi yansıtan en önemli tablo, bu sene 10'uncusu düzenlenen TEKNOFEST'tir. Her geçen yıl katılımcı sayısı artan, ziyaretçi rekorları kıran TEKNOFEST, çok geniş yelpazedeki yarışmalarıyla teknoloji ekosistemine ışık tutuyor. TEKNOFEST; dışa bağımlılığın, montajcılığın, başkalarına muhtaç yaşamanın ülkemizin kaderi olmadığını bizlere çok net biçimde gösteriyor. TEKNOFEST, bir gençlik destanıdır, TEKNOFEST, bir teknoloji devrimidir, TEKNOFEST, bereketli Anadolu topraklarında filizlenen idealist gençlerin güçlü sesidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dün bize parasıyla savunma sanayii teknolojisi ürünü vermeyen ülkelere artık ihracat yapar hale geldik. Savunma sanayiinde yerli ve milli üretimin payını yüzde 80'lere çıkardık. İnsansız hava araçlarında dünyanın ilk 3 ülkesi arasındayız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TEKNOFEST dışa bağımlılığın, montajcılığın, başkalarına muhtaç yaşamanın ülkemizin kaderi olmadığını net biçimde gösteriyor. TEKNOFEST bir gençlik destandır. TEKNOFEST bir teknoloji devrimdir, bereketli Anadolu topraklarında filizlenen idealist gençlerin güçlü sesidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(İsrail'in saldırıları) Bölgede ateşkese ve huzura her yaklaşıldığında İsrail süreci dinamitleyecek provokasyona imza atıyor. Coğrafyamızı gözyaşına boğmak için her yola başvuruyor. Gazze, Batı Şeria ve Lübnan'la sınırlı kalmayacak sinsi bir plan uygulamaya konulmuştur. Nihai hedefin neresi olduğunu görmek için kahin olmaya gerek yoktur. Kimse kusura bakmasın ama dökülen her damla kana, bombaları atanlar kadar o bombaları temin edenler de aynı derecede ortaktır. Kundaktaki bebekleri öldürmekten zevk alan cinnet haliyle karşı karşıyayız. Ne yazık ki Batı, katliam şebekesine desteği sürdürüyor." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devlet destekli siber saldırılara ve dijital terör eylemlerine karşı mukavemetimizi sürekli güçlendiriyoruz. Coğrafyamızın yeni bir Sykes-Picot taksimiyle tekrar lime lime edilmesine göz yummayacağız." dedi.