Genel Kurul kapılarını 1 Ekim'de açacak! Yeni yasama yılı başlıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni yasama yılına hazır. Genel Kurul kapılarını 1 Ekim'de açacak. Oturuma Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak. Meclisi yeni dönemde yoğun bir mesai bekliyor. Öğretmenlik meslek kanunu, tüketicinin korunmasına dair teklif ve siber güvenlik başkanlığı ile ilgili düzenleme Genel Kurul gündemine gelecek.

Haberin Eklenme Tarihi: 29.09.2024 14:13:00 - Güncelleme Tarihi: 29.09.2024 14:13:00
ABONE OL

2 aylık tatil bitti. Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni yasama yılı için geri sayıma başladı. 1 Ekim saat 15'te Genel Kurul kapılarını açacak

28. Dönem 3. Yasama Yılı, 1 Ekim'de başlayacak. Yaz dönemi milletvekilleri için hareketli geçti. Meclis temmuz sonuna kadar çalıştı. Ağustos ayında da olağanüstü oturumlar yapıldı. Şimdi gözler yeni yasama yılında.

Yeni dönem için Genel Kurul ve meclis koridorlarında bir dizi yeniliğe gidildi. Genel Kurul salona panik butonu yerleştirildi. Bu buton sayesinde milletvekillerinin yaşayacağı olası sağlık sorunlarında en hızlı müdahale amaçlanıyor. Başkanlık divanında bulunan butona basıldığında 1 dakika içinde sağlık personelleri Genel Kurul'da olacak

Meclis yeni yasama yılına 1 Ekim'deki açılışla birlikte başlayacak. Genel Kurul oturumuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Devletin zirvesi milletvekillerine seslenecek. Erdoğan'ın konuşmasında sivil anayasa çalışmalarına geniş yer ayırması bekleniyor.

Sivil anayasa çalışmalarının yanı sıra Genel Kurul gündemine gelmesi beklenen bir dizi düzenleme var. Öncelikle yargı reformu strateji belgesi üzerine çalışmalar tamamlandı.

Detaylarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paylaşacağı strateji belgesi en kısa sürede Meclis Başkanlığı'na sunulacak. Komisyon aşamasının ardından Genel Kurul'a gelecek.

Bir diğer önemli düzenleme ise öğretmenlik meslek kanunu ile ilgili. Teklifin görüşmeleri en kısa sürede tamamlanacak ve yasalaşacak. Tüketicinin korunmasına yönelik kanun teklifi ve Siber Güvenlik Başkanlığının kurulmasına dair düzenleme de sırayla Genel Kurul gündemine gelecek

Vergi alanında ise bir düzenleme şuan için gündemde yok. AK Parti kurmayları ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz daha önce "Vergi düzenlemesi yapılacak, borsa ve kripto varlıklar vergilendirilecek" açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirtmişlerdi. Son olarak AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler de böyle bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı.