Otomotiv sektöründe sahte ilana son! Dolandırıcılık riski azalacak

Ticaret Bakanlığı otomotiv sektöründe artan dolandırıcılık uygulamalarına son verecek yöntemi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Daha önce emlak sektöründe uygulanmaya başlanan "doğrulanmış ilan"ın otomotiv sektöründe uygulanarak dolandırıcılık riskini azaltması hedefleniyor.

Haberin Eklenme Tarihi: 19.10.2024 14:32:00 - Güncelleme Tarihi: 19.10.2024 14:32:00
ABONE OL

Ticaret Bakanlığı; tüketici haklarını korumak, sahte ilanlarla vatandaşların karşılaştığı fiyat manipülasyonlarının önüne geçmek, taşınmaz ticaretinde kayıt dışılığı önlemek amacıyla "doğrulanmış ilan" uygulamasını başlattı. Söz konusu uygulama otomotiv sektörü için de geçerli olacak ve 2025 yılında tamamen zorunlu hale gelecek.

E DEVLET ÜZERİNDEN UYGULANACAK

Daha önce emlak sektöründe de uygulanan "doğrulanmış ilan" uygulamasına göre, otomobil satacak kişiler e-Devlet üzerinde kendisine ait aracı seçecek ve portallar üzerinden yayımlayacağı ilanı resmiyete kavuşturacak.

AMAÇ ADİL BİR PİYASA OLUŞTURMAK

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, yeni başlayacak olan bu uygulama ile otomotiv sektöründe adil, rekabetçi ve istikrarlı bir piyasa yapısının oluşturulması amaçlandığı belirtildi.