Türkiye'yi sarsan cinayetlerde önemli gelişme! Semih Çelik olayında şifre çözüldü | Cinayetlerin ardında ne var?

Türkiye'yi sarsan çifte cinayette son durum: Sur canisi Semih Çelik isimli katil, iki genç kızı canice öldürüp daha sonra kendi yaşamına son vermişti. Olaya ilişkin geniş çaplı soruşturma sürerken cinayetlerden biriyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Cinayetlerde sır perdesi aralanıyor. İkbal Uzuner'in cep telefonu şifresi çözüldü. Ekiplerin Ayşenur Hilal'in cep telefonu üzerindeki çalışmalarıysa devam ediyor.

Haberin Eklenme Tarihi: 14.10.2024 13:01:00 - Güncelleme Tarihi: 14.10.2024 13:01:00
ABONE OL

19 Yaşındaki Semih Çelik, geçtiğimiz günlerde kendisiyle akran olan Ayşenur Hilal'i Eyüpsultan'da, İkbal Uzuner'i ise Edirnekapı surlarında vahşice katletti.

İKBAL'İN TELEFON ŞİFRESİ ÇÖZÜLDÜ

İkbal Uzuner'i öldürdükten sonra surlardan aşağı atlayan çelik, yaşamına son verdi. Olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlatıldı. İkbal Uzuner'in Cep telefonu incelemesinde önemli bir gelişme yaşandı.

AYŞENUR'UN TELEFONU İNCELENİYOR

İkbal Uzuner'in telefonunun şifresi polis ekipleri tarafından yapılan çalışma sonrası çözüldü. Ayşenur Hilal'in cep telefonunun ise işletim sistemi farklı olduğu için içerisinde ayrıca bir şifre bulunuyor. Bu nedenle ekiplerin şifreyi kırması biraz daha zaman alacak gibi duruyor. Ancak ekipler olay üzerindeki sır perdelerini aralamak için aralıksız bir şekilde çalışmalarını devam ettiriyor.

Telefonlar üzerindeki incelemeler sürerken ekipler ünlü markaya ait telefon firmasıyla da görüşmelerini sürdürüyor. Ayşenur Hilal'in de cep telefonunun şifresi çözüldüğünde belki de olayın nasıl gerçekleştiği ortaya çıkmış olacak.

SEMİH'İN BİLGİSAYARI İNCELEMEDE

Ekipler, iki genç kızı katleden katil zanlısı Semih Çelik'in ise cep telefonuna ulaşamadı.

Çelik'in telefonu hala bulunamazken, ekipler inceleme yapmak üzere dizüstü bilgisayarına el koydu.

Katil zanlısı Çelik'in babası o bilgisayar hakkında, "Biz odasına girdiğimiz zaman bilgisayarı hemen kapatıyordu, şifresi vardı. Bilgisayarda neler yaptığını biz göremiyorduk" şeklinde açıklamada bulunmuştu.