Ümraniye'de silahlı saldırıda polis Şeyda Yılmaz'ı şehit etmişti! Hak ettiğini buldu: Zanlı çöp poşetiyle sevk edildi

İstanbul Ümraniye'de kıstırılan hırsızlık firarisi çıkan arbedede polisin silahını alarak rastgele ateş açtı. Saldırıda bir kadın polis şehit oldu, bir polis ile zanlının annesi yaralandı. Saldırgan yaralı yakalandı. Olayın ardından yaşananlar güvenlik kamerasına yansıdı... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehit polisin kederli ailesine taziye mesajı gönderirken Şeyda Yılmaz için İstanbul Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi. Polis katili saldırgansa tutuklanarak cezaevine konuldu.

Haberin Eklenme Tarihi: 24.09.2024 08:09:00 - Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 08:09:00
ABONE OL

Suç makinesi şüpheli Ümraniye'de kıstırıldı. Operasyon sırasında arbede yaşandı. Şüpheli polisin belinden aldığı tabancayla ateş açmaya başladı. Kendisine karşılık veren kadın polisi vurarak şehit etti.

SUÇ MAKİNESİ POLİSE ATEŞ AÇTI

Olay, saat 22.55 sıralarında Ümraniye Ihlamurkuyu Mahallesi Petrol Yolu Caddesi üzerinde meydana geldi. Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği tarafından "motosiklet hırsızlığı" suçundan yakalanan ve sonrasında firar eden şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Çeşitli suçlardan 26 adet suç kaydı bulunan 19 yaşındaki Y.E.Ç. Ihlamurkuyu Mahallesi'nde ekipler tarafından yakalandı. Şüpheli bu sırada polise direndi. Yaşanan arbedede polisin silahını alan zanlı, polislere ve çevredeki vatandaşlara ateş açtı.

Saldırı anı güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı. Açılan ateşe 27 yaşındaki kadın polis memuru Şeyda Yılmaz da karşılık verdi. Varilin arkasına siper alan polis memuru vurularak yaralandı.

KADIN POLİS ŞEHİT OLDU

Olayda, yılmaz ve bir polis memuru ile şüphelinin olay yerinde bulunan annesi yaralandı. Yaralılar, ilk müdahalelerin ardından hastaneye kaldırıldı. Kadın polis memuru Şeyda Yılmaz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

SALDIRGAN YARALI YAKALANDI

Polis ekiplerinin çalışmasında zanlı yaralı şekilde gözaltına alındı. Öte yandan yaşanan olayla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, şüpheli hakkında "kasten öldürme" ve "kasten yaralama" suçlarından tahkikat işlemlerine başlandığı belirtilerek, "Şehidimize Allah'tan rahmet, acılı ailesine, yakınlarına ve kahraman emniyet teşkilatımıza başsağlığı diliyoruz. Yaralı polis memurumuza acil şifalar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

ÇATIŞMA ALANINDA KURŞUN İZLERİ

VARİL DELİK DEŞİK OLDU

Günün ağarmasıyla birlikte çatışma noktasındaki acı manzara da görüntülendi.

Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz'ın siper aldığı varil adeta delik deşik olmuştu. Çevredeki dükkanlarda da kurşun izlerinin yarattığı hasar görüldü.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN ACILI AİLEYE TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da şehit olan polis memuru Şeyda Yılmaz'ın ailesine taziye mesajı gönderdi. Erdoğan, firar etmeye çalışan şahsın silahlı saldırısı sonucu yaralanarak, kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Yılmaz'ın ailesine mesaj göndererek başsağlığı dileklerini iletti.

ŞEHİDİN EŞİ DE POLİS MEMURU

Şehit polis Şeyda Yılmaz için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan yerleşkesinde cenaze töreni düzenlendi. Yılmaz'ın meslektaşları şehidin acılı ailesini yalnız bırakmadı. Yılmaz'ın eşi de kendisi gibi polis memuruydu. Ayakta durmakta güçlük çekti. İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş acılı eşe destek oldu.

Şehit polis aslında İzmir'de görev yapıyordu ancak eşi için İstanbul'a tayinini istemişti. Birkaç ay önce İstanbul'da göreve başladı. Aralıkta meslekteki ilk yılını dolduracaktı ancak olmadı. Geride gözü yaşlı eşi ve yüreği şehit ateşi ile yanan ailesi kaldı.

NAAŞI MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİ

Şehit Şeyda Yılmaz 'ın albayrağa sarılı naaşı törenin ardından meslektaşlarının omuzlarında memleketi Sivas'a gönderildi. Askeri uçakla Sivas'a giden şehidin naaşı, baba evinde alınan helalliğin ardından ikindi namazına müteakiben Ayyıldız Camii'nde cenaze namazı kılındı. Yukarı Tekke Mezarlığı polis şehitliğine defnedildi.

ZANLI ÇÖP POŞETİYLE SEVK EDİLDİ

Şüpheli ise adliyeye sevk edildi. Zanlı adliyeye, iki kadın polis tarafından, siyah çöp poşeti geçirilmiş halde Çevre, Doğa Ve Hayvanları Koruma Büro Amirliğinin aracıyla götürüldü.

ÜMRANİYE'DE POLİSİ ŞEHİT EDEN ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Savcılıkça ifadesi alınan şüpheli tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Hakimlik, şüphelinin "kamu görevlisini görevinden dolayı kasten öldürme" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Polise silahlı saldırı!