Ünlü oyuncu Yaşar Alptekin: Annemi tekerlekli sandalyesi ile Umre'ye götürdüm

24 TV Arafta Sorular programında Star Gazetesi Yazarı Esra Elönü'ye konuk olan oyuncu Yaşar Alptekin, "Annemi tekerlekli sandalyesi ile Umre'ye götürdüm." dedi.

Haberin Eklenme Tarihi: 21.10.2024 11:34:00 - Güncelleme Tarihi: 21.10.2024 11:34:00
ABONE OL

24 TV Arafta Sorular programında Star Gazetesi Yazarı Esra Elönü'nün sorularını yanıtlayan, Oyuncu Yaşar Alptekin, ''Annemi tekerlekli sandalyesi ile Umre'ye götürdüm.'' dedi.

"ANNEMİ TEKERLEKLİ SANDALYESİ İLE UMRE'YE GÖTÜRDÜM"

Annemi tekerlekli sandalyesi ile Umre'ye götürdüm. Babamı götüremedim, istemedi ve son anda caydı. Anneme Fatih Çarşamba'dan Umre kıyafetleri aldım. 'Anne Umre'ye gidiyoruz, hadi giy.' dedim. 'Ben giymem, Cumhuriyet kadınıyım komşulara beni rezil etme gittiğimde orada giyeceğim.' dedi. Hacer-ül Esved'in karşısına tekerlekli sandalyeyle bıraktım. 'Anneciğim Rabbim istediğin duayı burada kabul edecek.' dedim. Karşıdan bakıyorum annem ağlıyor. Annemi ilk defa ağlayarak gördüm. Annem çok kuvvetli erkek gibi bir kadındı. Baktım annemi ağlarken görünce merak ettim neden ağladığını sordum. Dedi ki 'Evladım bizim sana yapmamız gereken şeyi sen bize yaptın, bizim seni Allah'la tanıştırmamız gerekirken sen bizi Allah'la tanıştırdın. Allah senden razı olsun evladım.' dedi. O dua benim için çok önemlidir. Allah her evlada annesinin böyle duasını almayı nasip etsin inşallah. Her zaman söylüyorum anne süt verdiği için bedduası tutmaz ama babanın bedduası çok tehlikelidir. Baba meyvesiz ağaca benzer, gölgesi bile yeter insana. Onun için annesinin babasının kıymetini bilsin evlatlar. Ne olur onların kıymetini bilsin. Bugün babanıza annenize ne yapıyorsanız yarın bir gün aynı şeyi evladınız size yapacaktır. İyiyse iyi davranacaklar, kötüyse kötü davranacaklar. Anne ve baba atadır. Dokuz ay karnında taşımış seni, sen ona küfür ediyorsun, hakaret ediyorsun, bu nasıl bir şeydir? Gençler anne babanızı üzerken aslında kimi üzdüğünüzü iyi bilin. Allah-u Tela ne buyuruyor, 'Ben; kainata, yere göğe sığmadım fakat mümin kulumun kalbine sığdım.' Anneni babanı üzdüğünde Allah'ı üzüyorsun, yalnızca anneni babanı üzmüyorsun ve Allah'ı üzdüğünde de başına neler geleceğini bil, annesi ve babasının duasını almayan insan eşek gibi çalışsa da iki yakası bir araya gelmez.