ABD'li rap sanatçısı Macklemore'dan Filistin'e destek! Ayşenur Ezgi Eygi'nin fotoğrafı da klipte kullanıldı

ABD'li rap sanatçısı Macklemore, Filistinli sanatçılarla çalıştığı şarkısı Şarkıda ABD yönetiminin İsrail'e verdiği destek eleştirildi. Klipte Türk Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin fotoğrafı da kullanıldı.

Haberin Eklenme Tarihi: 22.09.2024 15:14:00 - Güncelleme Tarihi: 22.09.2024 15:14:00
ABONE OL

ABD'li rap sanatçısı Macklemore, Filistinli sanatçılarla çalıştığı şarkısı "Hind's Hall 2"yu yayınladı. Şarkıda ABD yönetimine İsrail'e verdiği destek eleştirildi. Şarkının klibinde Batı Şeria'da İsrail askerlerince katledilen ABD vatandaşı Türk Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin fotoğrafı da kullanıldı.

"Dünyayı uyandırmayı bıraktılar. Beyaz Saray'da kime hizmet ettiğinizi biliyoruz. Gazze'deki çocuklara yeminim olsun kendi çocuğummuşsunuz gibi yanınızda olacağım."

ABD'li rap sanatçısı Macklemore, Filistin'e verdiği destekle tanınıyor. Daha önce Filistin için bir şarkı yapmıştı. Bu kez Filistinli sanatçılarla çalıştığı "Hind's Hall 2"yu yayınlandı.

"Köprü olmaya çalışıyordum. Siyonistlere yalvarmakla özgürlük gelmez. Dünya 'özgür Filistin' diye çığlık atıyor."

Şarkıda, Filistinli rap sanatçısı MC Abdul, Filistin asıllı ABD vatandaşı yazar Amer Zahr ve şarkıcı Anees Mokhiber gibi isimler yer aldı.

Batı Şeria'da İsrail askerlerince katledilen ABD vatandaşı Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin fotoğrafı da klipte kullanıldı.

Macklemore şarkıda Demokratların Başkan adayı Kamala Harris'e de meydan okudu.

"Kamala bilmem dinliyor musun, ama İsrail'e silah ve para desteğini bırak, Michigan'ı kazanamayacaksın."

Sanatçı, şarkıdan elde edilen gelirlerin hepsinin geçen şarkıda uygulandığı gibi, Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) yollanacağını bildirdi.

Javier Bardem'den 'İsrail' çağrısı