Kurtlar Vadisi'nin hafızalardan silinmeyen 10 karakteri

İlk bölümü 2003'te Show TV'de "Bu bir mafya dizisidir" sloganıyla yayımlanan Kurtlar Vadisi'nde öyle karakterler var ki başrol olan Polar Alemdar, Süleyman Çakır ve Memati Baş kadar hafızalarda yer etti. İşte Kurtlar Vadisi'nin hafızalarımızdan silemediğimiz 10 karakteri...

Haberin Eklenme Tarihi: 21.10.2024 12:29:00 - Güncelleme Tarihi: 21.10.2024 12:29:00
ABONE OL

Uzun yıllar boyunca farklı versiyonlarıyla ekranlarda yer alan, günümüzde de eski bölümleri hala binlerce kişi tarafından izlenen Kurtlar Vadisi, ilk bölümünden sonuna kadar reytinglerde üst sıralarda kalmayı başardı. Dizideki bazı karakterler, kısa süre yer alsalar dahi unutulmaz karakterler arasına isimlerini yazdırmayı başardı...

Pala (Yüksel Arıcı)

Vadi'nin efsanelerinden biriydi. 2005 yılında hızla fenomen haline geldi. Gözlükleri ve sıcak havalarda giydiği paltosuyla, Kral ve Bedir ile birlikte Vadi'de rüzgar gibi esti. Ancak kendini 'devlet' sanması, onun sonunu hazırladı...

Kirve (Ali İpin)

Konsey'in karşısına tek başına dikilen Kirve, Hüsrev Ağa'nın öldürülmesinin ardından diziye katıldı. Pala'yı gönderip Aslan Bey'i öldüren kişiydi ve acımasızlığıyla tanınırdı.

Cerrahpaşalı Halit & Cerrahpaşalı Metin (Özcan Varaylı & Mehmet Polat)

Süleyman Çakır İstanbul sefiri olduğunda, Halit başkaldıran kişi olarak dikkat çekti. Sefirlik toplantısına kardeşi Metin'i gönderdi ve onun ölmesine sebep oldu. Halit, 8 bölümde oynamasına rağmen 100 bölümlük bir etki bıraktı.

Akrep Bekir (Zekai Müftüoğlu)

Rus konseyinin önemli isimlerinden biriydi, ancak ihanet eden de oydu. Lakabına uygun şekilde, akrep sokması sonucu hayata veda etti.

Erdal (Sefa Zengin)

Dizinin en çılgın karakterlerinden biriydi. Önce Tuncay'ı kandırdı, ardından Eren'e tuzak kurarak içeri düşürdü ve sonunda babasıyla birlikte Hüsrev Ağa için çalışmaya başladı. Sonunda, bir dönem birlikte olduğu Canan'ın elinden oldu.

Abuzer Kömürcü (Muhammed Cangören)

Oğlu Erdal ile dizinin önemli figürlerinden biri haline geldi. Kör gözleri ve oğluna sürekli hakaretleriyle hatırlanır. Tüm bu hakaretlerin sonucu, oğlu tarafından aşırı dozda uyuşturucu verilerek öldürülmesi oldu.

Şahin Ağa (Turgay Tanülkü)

15 bölümde yer aldı ama efsaneler arasına girmeyi başardı. Cezaevinde söz sahibi olan isimdi. Çakır ile yakın dost oldu, ancak cezaevinden kaçırıldıktan sonra kendisinden haber alınamadı.

Duran Emmi (Kurtuluş Şakirağaoğlu)

Polat'ı Vadi'ye sokan ve onun Ali Candan olduğunu bilen kişiydi. Duran Emmi, 'yeğenine' ve Seyfo'ya yaptığı nasihatlerle hatırlandı. Aslan Bey'in "İki kişinin bildiği sır değildir" felsefesi sonucu hayatını kaybetti.

'Çapsız' Abidin (Abidin Yerebakan)

Tuncay Kantarcı'nın baş adamı olan Abidin, çapsızlığıyla tanındı. Tuncay'ın tüm işlerini halleden kişiydi.

Doğu Bey (Altan Akışık)

Kurtlar Vadisi Operasyonu'nun asıl fikir babasıydı. Ancak Aslan Akbey olayları kişiselleştirince durum farklılaştı. Aslan Bey'in öldürülmesinin ardından, Polat'ın danıştığı kişi haline geldi. Ağır toplardan biriydi.