Kişilik ve kaderimiz eldeki çizgilerde gizli

Avuç içi ve yüzünüzdeki çizgiler sizin nasıl biri olduğunuz, sağlık durumunuz ve hatta ilerleyen yıllar içerisinde neler yaşayacağınız hakkında ipuçları taşıyor.

Haberin Eklenme Tarihi: 5.05.2015 00:00:00 - Güncelleme Tarihi: 5.05.2015 15:13:00
ABONE OL

HAYATIN AKIŞINI ANLATIR

Avuç içi ve yüzünüzdeki çizgilerin kişilik özelliklerinizi ele verdiğini, hayatınızın akışı hakkında ipuçları taşıdığını biliyor muydunuz? ‘Elfabe’ adlı kitabın yazarı Mehmet Ali Bulut, işaretlerin dilini doğru okuduğumuzda karşımızdaki kişinin kim olduğunu bir bakışta anlayabileceğimizi, onun sağlık durumu ile ilgili bir sıkıntısı olup olmadığını, önünde ne gibi sıkıntılar olabileceğini bilebileceğimizi dile getiriyor. 

MUCİZELERİN DİLİ

“Mucizelerin dilini anlamak lazım” diyen Mehmet Ali Bulut, “İnsanlarda idrakin keşfi kadar eskidir bu tecrübi ilim. Romalılar’da el çizgilerini okuyup oradan kişinin kabiliyetleri ve yaşayacakları ile ilgili hükümler çıkarmak önemliydi. Bu bir ilim ve kodları tecrübeye dayalı bir ilim. 

HİS VE GÖZLEM ÖNEMLİ

Sadece aklın değil, kalbin, hissin ve gözlemlerin de içinde olduğu bir insan bilimidir. Uzun yıllar bir şey ile meşgul olmanın getirdiği derin karar verişler ve idrak ile varılan sonuçlar bu ilimde önemlidir. Bu ilim, bugünkü hava tahmin raporları gibi var olanı, insanın mahiyetinde saklı olanı işaretlerinden hareketle doğru değerlendirme aracıdır. Zaten Kuran’ı Kerim’deki tanımıyla bu ilim, bir şakile ilmidir. 

ALINDAKİ ÇİZGİLER

El ve yüzdeki işaretlere bakıyoruz “bu kişi sağlıklıdır ya da sağlıksızdır” diyebiliyoruz. ‘Gözaltındaki torbalara bakıyoruz vücudunda ya üre var ya da kan problemi var. Alnında dikey çizgi varsa safra kesesinde sorun var. Tırnaklarında sorun varsa karaciğerinde sorun var’ diyoruz bu gayb değildir. 

HAYAT ÇİZGİSİ

Uzun hayat çizgisi, hastalıklara karşı dirençli, bağışıklık sistemi gelişmiş, gürbüz bünyeyi temsil eder. Kısa olması, ciddi bir hastalık ya da sürekli bir sakatlık ihtimalini haber verir.  

AKIL ÇİZGİSİ

Kısa çizgi; zeki fakat kontrolsüz bir yapıyı sergiler. Uzun akıl çizgisi; bilimsel yeteneğin doğru ve yerinde bir sağduyunun, başarılı ve istikametli hayatın habercisidir. 

KALP ÇİZGİSİ

Kısa kalp çizgisi duygusal olmayan sevgileri temsil eder. Bencillik ve kıskançlığa eğilim mevcuttur. Duygu yoksunudurlar. Yüksek çizgi; kalbin akıl üzerindeki hakimiyetini gösterir. 

KADER ÇİZGİSİ

Şans çizgisidir. İnce ama kopuksuz çizgi sağlam irade, iyi şansı simgeler. Uzun çizgi mutlu hayattır. Akıl çizgisinde biten kader çizgisi ciddi plan ve taktik hataları yapılacağını gösterir. 

GÜNEŞ ÇİZGİSİ

 Başarı çizgisidir. Uzun olması ideal duygusallığı ve ruhi dengeyi verir. Bu kişiler her meslekte başarılı olurlar. Kısa olanlar, çevrelerinde sevilen kişilerdir, herkesin derdine ortak olurlar.

SIHHAT ÇİZGİSİ

 Uzun çizgi; sağlıklı yapıdan, iyi hafızadan haber verir. Ne yaptığını iyi bilir, uzun yaşarlar. İnce çizgi, kıvrak zekadır. Kopuk çizgi, kuşkulu kişilik, sosyallikte karışıklık ve sıhhat bozukluğudur.  

İLHAM ÇİZGİSİ

Uzun çizgisi olanlar üstün hayal gücüne sahiptir. Önsezileri gelişmiştir. Kısalar ifade ve anlatım zorluğu çekerler. Düzensiz ilham çizgisi bir türlü gerçekleşmeyen hedefleri simgeler. 

AY ÇİZGİSİ

Geniş olması, hayalcilikte aşırılığı, şehvete düşkünlüğü gösterir. İnce olması kararsız ve değişken mizacı sergiler. Kibar davranışları vardır. Dallı çizgi, cinsel bunalımları dile getirir. 

EVLİLİK ÇİZGİSİ

Çok sayıda çizgi, çok sayıda gönül alakasıdır. Tek ve dallı çizgi; ömür boyu tesirini sürdürecek aşktır. Bunlar tek evlilik yapar. Çatallı bitiyorsa; ayrılığı ya da evlilikte sorunları gösterir.

Çok sayıda çizgi, çok sayıda gönül alakasıdır. Tek ve dallı çizgi; ömür boyu tesirini sürdürecek aşktır. Bunlar tek evlilik yapar. Çatallı bitiyorsa; ayrılığı ya da evlilikte sorunları gösterir.

VENÜS ÇİZGİSİ

Orta ve yüzük parmağını birleştiren içbükey yaya Venüs halkası denir. Herkeste olmaz. Büyük medyumların, düşünce gücüyle insan ve eşyaya hükmeden tiplerin, sihirbazların çizgisidir. 

HALKALAR

Genel kanaat olarak bileziklerin her biri 30 yıllık ömürle yorumlanır. Tek halka kötü sıhhat ve kısa ömre işaret eder. İki bilezik orta yaşlara kadar sürecek bir sağlıktan haber verir. 

NESİL ÇİZGİSİ

Uzun, kopuksuz ve derin çizgi erkek çocuk, kısa fakat kesiksiz derin çizgi de kız çocuktan haber verir. Çizgi başlangıçta zayıfsa düşük ihtimalidir. Kırık çizgi düşüğe işaret eder. 

GELECEĞİ BİLMEK MÜMKÜN MÜ?

 Geleceği bilme arzusu bütün insanların ortak tutkusudur. Geleceği değil gaybı bilmek mümkündür. Akıl ve 5 duyu ile algılanamaz âleme gayb denilir. Gayb iki türlüdür. İnsanın bilebileceği ve bir de bilemeyeceği gayb vardır. Kuran’da beş gaybdan bahsedilir Lokman suresinin son ayetinde. Der ki, ”Hiçbir nefis yarın ne kazanacağını bilmez ve hiçbir nefis nerede öleceğini bilmez.” 

BiLGi ARTTIKÇA TAHMİN EDİLEBİLİR

Bu iki yargı mutlak gaybtır. Sizin bunu bilmenizin, öğrenmenizin imkanı yoktur yarın ne kazanacağını söylemek gaybtır, faldır ve yanlıştır. Ama yağmur emareleri görüldü benim elimde de veriler var. Şu zamanda şurada yağmur yağabilir. Bu tahmini yapabilirim. 

PEYGAMBERİMİZ DE BU İLMİ KULLANIRDI

Peygamber efendimiz, insanı el ve yüzündeki çizgilere bakarak tanırdı. Peygamber efendimizin el ve yüz çizgileriyle karakter analizi yapılabileceğini bildiğini belirten sayısız hadis vardır. O insanın el ve yüzündeki çizgilere bakarak tanır, ona göre sırrını verirdi.