İznik gölünde tarihi yapı bulundu! 2025'te ziyarete açılacak

Dünyanın kültürel anlamda en kıymetli bölgelerinden biri olan İznik'te yıllar öncesine ait bazilika adı verilen büyük kilise yapısı bulundu. Bu yapının bulunmasıyla birlikte toplantı düzenleyen Bursa Belediyesi konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Haberin Eklenme Tarihi: 19.10.2024 12:24:00 - Güncelleme Tarihi: 19.10.2024 12:24:00
ABONE OL

İznik'te yıllar öncesine ait olan bazilikanın bulunmasıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Belediye Başkanı Mustafa Bozbey tarafından düzenlenen toplantıda İznik'in kültürel anlamdaki zenginlikleri vurgulandı. Toplantıya katılan İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer ise, Bursa'nın pek çok bölgesinin UNESCO tarafından 2014'te Dünya Mirası Listesi'ne dahil edildiğini hatırlattı.

Yapılan toplantıda Bozbey, bazilikanın inanç tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu ve 2025'te ziyarete açılacağını şu sözlerle ifade etti:

"Prof. Dr. Mustafa Şahin'in kazı başkanlığında çalışmalar devam etmektedir. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmaların devam etmesine katkı sağlıyoruz. İznik Gölü Bazilikal Kilisesi, Birinci Konsil'in kabulünün 1700'üncü yılı olan 2025 yılında ziyarete açılacaktır. 2025 yılı İznik ve Bursa için önemli bir yıldır. Dünyada İznik'in ve Bursa'nın yerinin önemli olduğu vurgusunu oluşturmalıyız. Bu algıyı oluşturursak bölgeye ve Bursa'ya daha fazla turist gelecektir, turizm payımız da artacaktır."