Pasaportsuz ve vizesiz gidilen ülkeler

Yurtdışına gitmek istediğinizde pasaport veya vizeye sahip olmanız şart. Öte yandan bazı ülkeler pasaport ya da vize istemeden ülkeye giriş izni veriyor. Ücret ödemeden, pasaport veya vize süresi beklemeden gidebileceğiniz ülkeler haberimizde…

Haberin Eklenme Tarihi: 6.07.2024 15:25:00 - Güncelleme Tarihi: 6.07.2024 15:25:00
ABONE OL

Yurtdışına gitmek istediğinizde pasaport veya vizeye sahip olmanız şart. Öte yandan bazı ülkeler pasaport ya da vize istemeden ülkeye giriş izni veriyor. Ücret ödemeden, pasaport veya vize süresi beklemeden gidebileceğiniz ülkeler haberimizde...

Bazı ülkeler sınırlı olarak konaklama imkânı sunabiliyor. Yalnızca yeni tip TC kimlik kartı ile seyahat edebileceğiniz ülkeler... Peki, pasaport ve vize olmadan gidebileceğiniz ülkeler hangileri?

PASAPORT VE VİZESİZ GEÇİŞ YAPABİLECEĞİNİZ ÜLKELER

Yurtdışına gitmek için pasaport ya da vize gerekli. Ancak bazı ülkeler pasaport veya vize istemiyor. Ayrıca bu ülkelerden bazıları aşağıda bulunuyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)

Vize ve pasaport ihtiyacı duyulmayan ülkelerin arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bulunuyor. "Yavru Vatan" Kıbrıs'ta 30 gün boyunca kimliğiniz ile seyahat edebilirsiniz. Yalnız, kimliğiniz yeni çıkartılan çipli kimliklerden olmalı. Eski kimliğiniz ile Kıbrıs'a giriş yapmanız mümkün olmayacaktır.

Gürcistan

Yeni çipli kimlikleriniz ile 1 yıl süre dolana kadar Gürcistan'da Türk vatandaşı olarak konaklamanıza izin verilmektedir. Yalnız kimliğinizin yeni ve çipli olması zorunlu.

Ukrayna

Ukrayna'da yeni çipli kimlik kartı olmak şartı ile 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla pasaport ve vize sahibi olmadan seyahat etmeniz mümkün.

Moldova

Yeni çipli kimlik kartı olmak şartı ile Moldova'da 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde vize ve pasaportsuz seyahat etmeniz mümkündür.

Azerbaycan

Kardeş ülke olan Azerbaycan'a yeni çipli kimlik kartlarımız ile 90 günü aşmayacak bir seyahat gerçekleştirmemiz mümkündür.