Şanlıurfa Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu...

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen festivalde, uluslararası ve ulusal kategorilerde ödüller sahiplerine verildi...

Haberin Eklenme Tarihi: 28.10.2024 16:37:00 - Güncelleme Tarihi: 28.10.2024 16:37:00
ABONE OL

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği festivalin ödül töreni, Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Uluslararası alanda en iyi yönetmen ödülünü Bahador Zamani, "-12" filmiyle, en iyi senaryo ödülünü Alireza Kazemipour, "The Gold Teeth" filmiyle, en iyi film ödülünü ise Mohamed Elwy, "Can You Keep a Secret?!" filmiyle kazandı.

Ulusal kategoride en iyi yönetmen ödülü, "Mori" filmiyle Yakup Tekintangaç'a; en iyi senaryo ödülü, "Benim De" filmiyle Ece Akalın Alagöz'e; en iyi film ödülü ise "Teamül" filmiyle Ali Rıza Bayazıt'a verildi.

Klaus Schmidt Belgesel Ödülü, Taş Tepeler Projesi Koordinatörü Prof. Dr. Necmi Karul tarafından "Heraion Teikhos'un Kadınları" filmiyle bu ödülü kazanan yönetmen Özge Deniz Özker'e takdim edildi.

Ayrıca, Venedik Film Festivali ve Adana Altın Koza Film Festivali'nde "Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri" filmiyle ödül alan Şanlıurfalı yönetmen Murat Fıratoğlu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından onur plaketiyle onurlandırıldı. Bu festival, sinemanın gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.