Kapalıçarşı'nın yenilenen çatısı geziye açıldı!

İstanbul'a buradan hiç bakmadınız! Kapalıçarşı'nın çatısından İstanbul'u benzersiz bir şekilde keşfetmeyi sağlarken turizme büyük katkı sağlıyor...

Haberin Eklenme Tarihi: 19.09.2024 12:56:00 - Güncelleme Tarihi: 19.09.2024 12:56:00
ABONE OL

Tarihi dokusu ve yoğun ticari hayatıyla turistlerin uğrak yeri olan yapıda restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Yaklaşık 45 bin metrekarelik kapalı alanda, 3 bin 600 dükkan, 22 kapı ve 14 han bulunan, mimarisiyle dev bir labirenti andıran Kapalıçarşı'nın yenilenen çatısında düzenlenen özel turlarla hem yerli hem de yabancı turistlerin İstanbul'u farklı bir açıdan keşfetmeleri sağlanıyor.

"Kedi yolu" olarak adlandırılan çatıdaki yollarda eşsiz kent ve Boğaz manzarasını gören, dünyanın dört bir yanından gelen turistler, çektikleri görüntüleri sosyal medya hesaplarından da "Kapalıçarşı", "Süleymaniye", "İstanbul", "Eminönü" gibi etiketlerle paylaşıyor. Böylece Kapalıçarşı'nın bu çatıları tarihi yapının dünyaca tanınmasına katkı sağlıyor.

Çatı turizmi fikrinin çarşının restorasyon sürecinde ortaya çıktığını söyleyen Fatih Kurtulmuş, restorasyonun tamamen bitmediğini belirterek, Kapalıçarşı'nın dünya çapında tanınan bir yer olmasına rağmen restorasyon sonrasında çatının daha düzenli ve görünür hale gelmesinin ülkeye büyük bir katkı sağladığını anlatan Kurtulmuş, "1461 yılında inşa edilen, 563 yıllık bu tarihi çarşının çatısının insanlar tarafından görülmesi, bu yapının dünya çapında tanınırlığına ve bilinirliğine çok büyük etkisi oldu. Gelen her turist memnun kaldı. Çünkü İstanbul'u farklı bir bakış açısıyla görme fırsatı buldular. Bize teşekkür ederek ayrıldılar." diye konuştu.

PEKİ ÇATIYA KİMLER NASIL ÇIKABİLİYOR?

Çatı yollarında düzenlenen turlara 15 yaş altındaki çocuklar ile 80 yaş üstündeki yetişkinler kabul edilmiyor ve turistlere ferdi sigorta yapılıyor.

Acenteler vasıtasıyla organize edilen çatı turları onar kişilik gruplar halinde, yirmişer dakika sürüyor.

Buradan resmi olarak alınan ücretler, Kapalıçarşı için kullanılıyor.