Ve yüzyılın transfer çalımı: Anderson Talisca hayırlı olsun! Takıma güç katmaya geliyor

Anderson Talisca 2023-2024 yaz transfer döneminde, Süper Lig kulüpleri dahil olmak üzere takımını güçlendirmek isteyen birçok farklı kulüp ile anıldı. Ancak bu süreçte herhangi bir kulüp ile anlaşmadı ve Al Nassr'da kaldı. Öte yandan 30 yaşındaki tecrübeli futbolcunun yeni adresini Brezilya basını duyurdu. Anderson Talisca transferinin detayları haberimizde…

Haberin Eklenme Tarihi: 11.10.2024 14:33:00 - Güncelleme Tarihi: 11.10.2024 14:33:00
ABONE OL

Anderson Talisca, kariyerine Brezilya'da başladı ve kısa sürede başarılı performansı ile birçok farklı kulübün transfer gündeminde yer aldı. 2014 senesinde Portekiz'in yolunu tutan Brezilyalı futbolcu, 4.75 milyon uero bonservis bedeli ile Benfica'ya transfer oldu.

2016 senesinde ise Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giydi. Anderson Talisca, siyah-beyazlı kulüpte gösterdiği başarılı performansının ardından hem taraftarların gönlünü kazandı hem de birçok farklı takımın transfer gündeminde yer aldı.

Devamın eden süreçte Guangzhou ekibine kiralık olarak imza atan Brezilyalı futbolcu, 2019 senesinde yine Guangzhou takımına 19.20 milyon euro bonservis bedeli ile transfer oldu. Devam eden süreçte ise, Suudi Arabistan'ın Al Nassr kulübüne 8 milyon euro bonservis bedeli ile katıldı.

SÜPER LİG DEVLERİ İLE ANILDI

Anderson Talisca, Süper Lig'de gösterdiği başarılı performans sonrasında özellikle Beşiktaş ile sıklıkla anıldı. Ayrıca 30 yaşındaki tecrübeli futbolcu, 2023-2024 yaz transfer sezonunda Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş başta olmak üzere Galatasaray ve Fenerbahçe ile de anıldı.

Ancak Anderson Talisca herhangi bir kulüple anlaşmadı ve Al Nassr'da kaldı.

ANDERSON TALİSCA BREZİLYA YOLCUSU

Transfer sezonu kapanmış olsa da gelecek sezon için bazı kulüpler kadrolarını güçlendirme çabasını devam ettiriyor. Bu noktada pek çok farklı kulübün gündemindeki isim Anderson Talisca.

Brezilya basınında çıkan iddiaya göre; Brezilya'nın Botafogo FR kulübü, 30 yaşındaki tecrübeli futbolcuyu renklerine katmak istiyor.

Haberde transfer için en büyük engelin ekonomik şartlar olduğuna değinildi. Bunun yanı sıra Botafogo FR kulübünün geçmiş dönemlerde mali durumu ne olursa olsun heyecan verici transferleri gerçekleştirdiği belirtildi.

Anderson Talisca ve Artur Jorge yönetmindeki Botafogo FR cephesinde anlaşma sağlandığı takdirde, Brezilyalı futbolcunun sezon sonunda Botafogo FR kulübüne transfer olması bekleniyor.

TALİSCA SÜPER LİG'DE NE YAPTI?

Anderson Talisca, Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ta forma giydi. Bu süreçte performansı ile dikkatleri üzerine çeken Brezilyalı futbolcu pek çok farklı takımın gündeminde yer aldı. Peki, Süper Lig'de ne yaptı?

Tecrübeli futbolcu 2016-2017 sezonunda Süper Lig'de 22 maça çıktı. Sahada 1.761 dakika kaldı ve 13 gol, 2 asist ile takımına katkı sağladı.

2017-2018 senesinde ise Süper Lig'de 33 maça çıktı. Bu karşılaşmalarda 14 gol atmasının yanı sıra 7 asist yaptı.

Öte yandan Anderson Talisca'nın güncel piyasa değeri, 13 milyon euro.