Telegram kullananlar dikkat! Kurucusu Pavel Durov resmen açıkladı: İhlal edenlerin bilgileri paylaşılacak

Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Pavel Durov, popüler anlık mesajlaşma uygulaması Telegram'a ilişkin aldığı dikkat çeken kararı resmen açıkladı. Anlık mesajlaşma ve sosyal medya uygulaması Telegram, hizmet şartlarını ihlal edenlerin bilgilerini yetkililerle paylaşacak. Pavel Durov, hizmet şartlarını ihlal eden kişilerin IP adresi ve telefon numaralarının paylaşılabileceği belirterek "Kötü niyetli kişilerin platformu kendi emelleri için kullanmasına izin verilmeyeceğini" ifade etti.

Haberin Eklenme Tarihi: 24.09.2024 09:27:00 - Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 09:27:00
ABONE OL

Telegram'ın kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Pavel Durov, popüler anlık mesajlaşma uygulamasını kullananları ilgilendiren kararı resmen duyurdu.

Pavel Durov, Telegram'ın adli yetkililerden gelen yasal talepler doğrultusunda, hizmet şartlarını ihlal eden kişilerin IP adresi ve telefon numaralarının paylaşılabileceğini açıkladı.

Durov, Telegram'dan yaptığı açıklamada, platformun, halka açık kanalların ve botların bulunmasına olanak sağladığını fakat bu özelliğin, "yasa dışı ürünlerin satılması suretiyle hizmet şartlarını ihlal eden kişilerce kötüye kullanıldığını" ifade etti.

Ekiplerin bu konuda çalıştığını ve uygulamada arama yapıldığında "problemli içeriklere artık erişilemediğini" belirten Durov, Telegram'ın "kötüye kullanılmasının önüne geçmek için" gizlilik politikasında değişikliğe gidildiğini kaydetti.

İlgili adli yetkililerden gelen geçerli yasal talepler doğrultusunda hizmet şartlarını ihlal eden kişilerin IP adresi ve telefon numaralarının paylaşılabileceğini açıklayan Durov, bu güncellemeyle suçluların caydırılmasının amaçlandığını aktardı.

Durov, "Kötü niyetli kişilerin platformu kendi emelleri için kullanmasına izin verilmeyeceğini" ifade etti.