WhatsApp'ta yeni bir güvenlik açığı keşfedildi! Dikkat etmezseniz yandınız

WhatsApp, Türkiye'de ve dünyada binlerce insan tarafından kullanılıyor. Ancak WhatsApp'ta yeni bir güvenlik açığının keşfedildiği öne sürüldü. Dikkat edilmediğinde ise, kötü senaryolarla karşılaşılabilir. Peki, söz konusu güvenlik açığı nedir? Detaylar haberimizde…

Haberin Eklenme Tarihi: 24.10.2024 10:12:00 - Güncelleme Tarihi: 24.10.2024 10:12:00
ABONE OL

WhatsApp, dünya çapında en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olarak ön plana çıkıyor. Bunun yanı sıra söz konusu uygulamada yeni bir güvenlik açığı olduğu belirtildi.

WHATSAPP ÇOKLU CİHAZ KURULUMUNDA ZAYIFLIK

Zengo isimli bir kripto cüzdan üreticisi şirketinin güvenlik uzmanları, WhatsApp'ın çoklu cihaz kurulumunda bir zayıflık tespit ettiklerini öne sürdü.

Söz konusu açık, bilgisayar korsanlarına karşı kullanıcıların savunmasını zayıflatabiliyor. Zira bilgisayar korsanları, hangi cihazın kullanıldığını belirleyerek, kişiye özel saldırılar düzenleyebilir.

ÖZEL HEDEFLİ SALDIRILAR DÜZENLENEBİLİR

Bahsedilen güvenlik açığının, WhatsApp'ın farklı işletim sistemlerinde (Windows, Android, iOS gibi), mesaj kimliklerini farklı şekilde oluşturmasından kaynaklandığı öne sürüldü.

Örnek vermek gerekirse, iPhone cihazlarda 20 karakterlik bir kimlik kullanılırken, Android telefonlarda 32 karakterlik bir kimlik oluşturuluyor. Bunun yanı sıra Windows'ta kimlik 18 karakter uzunluğunda oluyor.

Zengo'nun kurucu ortağı Tal Be'ery ise, bilgisayar korsanlarının bu farklılıkları analiz edebileceklerini ve hangi cihazın kullanıldığını tespit edebileceklerini belirtiyor. Ayrıca bu bilginin, saldırganlar tarafından kişiye özel hedefli saldırılar düzenlemesi için kullanılabileceği öne sürülüyor.

WHATSAPP KULLANICILARI NE YAPMALI?

WhatsApp kullanıcılarının bu sorunu kendi kendilerine çözme ihtimallerinin bulunmadığı öne sürülüyor. Zengo uzmanları ise, WhatsApp'ın ana şirketi olan Meta'yı sorunu çözmeye çağırdı.

Meta tarafından bir güncelleme gelene kadar, WhatsApp kullanıcılarının farklı cihazlarda uygulamayı kullanırken dikkatli olmaları öneriliyor.