1 Ekim Dünya Kahve Günü! İşte dünyanın en popüler kahveleri

2014'ten itibaren her yıl 1 Ekim, Dünya Kahve Günü olarak kutlanıyor. Kahve tiryakileri bugün birbirine kahve ısmarlıyor ya da festivallerin tadını çıkarıyor. Peki, dünyanın en popüler kahveleri hangileri? En kaliteli kahve ülkelerinin listesi haberimizde...

Haberin Eklenme Tarihi: 1.10.2024 12:36:00 - Güncelleme Tarihi: 1.10.2024 12:36:00
ABONE OL

1 Ekim Dünya Kahve Gününde herkes popüler kahveleri konuşurken akla ilk gelen genelde Etiyopya, Kolombiya ve Kenya gibi ülkeler oluyor. Peki, en kaliteli kahve hangi ülkeden geliyor?

Afrika'nın doğusunda Etiyopya ve Kenya gibi ülkeler kahve üretimiyle öne çıkıyor. Ancak son yıllarda "doğal kahve" olarak bilinen Uganda kahvesinin de bilinirliği artmaya başladı.

Uluslararası Kahve Örgütü tarafından 2014'ten itibaren her yıl 1 Ekim, Dünya Kahve Günü olarak kutlanıyor.

Dünyanın dört bir yanında kahvenin tanıtılmasına yönelik festivaller ve etkinlikler düzenleniyor.

EN POPÜLER KAHVE ÇEŞİTLERİ

Uganda'da Arabica ve Robusta olmak üzere iki tür kahve yetiştiriliyor. Arabica kahve ülkenin doğusundaki Kenya sınırında, Robusta ise Viktorya Gölü çevresinde üretiliyor.

Arabica kahve acı ve keskin bir lezzete sahipken Robusta ise daha yumuşak ve tatlı bir özelliğe sahip.

Robusta kahve Uganda'ya özgü kahve türü olarak tanınırken ülke, dünyanın en büyük Robusta üreticilerinden biri olarak biliniyor.

Ülkenin doğusundaki Elgon Dağı başta olmak üzere farklı bölgelerde de Arabica yetiştiriliyor ve ülke ekonomisinde önemli bir yer tutuyor.

Robusta daha alçak bölgelerde yetişirken Arabica ise daha yüksek alanlarda üretiliyor.

UGANDA'NIN KAHVESİNİ AVRUPALILAR İÇİYOR

UCDA verilerine göre Uganda kahvesini ithal edenlerin başında Avrupa ülkeleri ve ABD gibi ülkeler geliyor.

İtalya, Uganda kahvesini ithal edenler listesinde ilk sırada yer alırken Almanya, İspanya, Belçika ve ABD listenin devamında sıralanıyor. Türkiye ise Uganda kahvesini ithal eden ülkeler arasında 13'üncü sırada bulunuyor.