Canan Karatay hastalık saçan yiyeceklere karşı uyardı! Sık kullanılan o besinlerden uzak durun

Yediklerimiz sağlığımıza faydalı mı yoksa zararlı mı? Prof. Dr. Canan Karatay yaptığı açıklamalarla bu soruyu bir kez daha düşünmemizi sağlıyor. Herkesin severek tükettiği yiyeceklere karşı Canan Karatay dikkat çeken uyarılarda bulunuyor. Sağlığına dikkat edenler hasta olmak istemeyenler bu uyarılara kulak veriyor. Peki, karaciğer yağlanmasından kanser ve inflamasyona kadar pek çok hastalığa davetiye çıkaran o besinler neler? İşte, Canan Karatay'ın uyarıda bulunduğu hastalık saçan o yiyecekler...

Haberin Eklenme Tarihi: 29.09.2024 13:43:00 - Güncelleme Tarihi: 29.09.2024 13:43:00
ABONE OL

Prof. Dr. Canan Karatay, herkesin sıklıkla tükettiği bazı besinlerin hastalıklara davetiye çıkarabileceği uyarında bulunarak dikkat çekti.

Canan Karatay sağlık ve beslenme üzerine yaptığı açıklamalarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Canan Karatay herkesin sıklıkla tükettği bal, ekmek, şeker, margarin ve meyve suyu hakkında önemli uyarılarda bulunuyor.

Canan Karatay, özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden olan bal, ekmek, şeker, margarin ve meyve suyunun hastalık saçtığını belirtti. Peki; karaciğer yağlanmasına, şeker hastalığına, kansere, inflamasyona neden olan bu besinler nasıl etki ediyor?

İşte, Canan Karatay'dan hastalık saçan besinlere karşı o uyarılar...

BAL VE KARACİĞERİ YAĞLANMASI

Canan Karatay'ın açıklamaları bal sevenleri üzecek türden. Canan Karatay balın içinde flukoz ve glukoz maddelerinin bulunduğunu bunların da karaciğeri yağlandırdırdığını belirtiyor. Özellikle şeker hastalarının baldan uzak durmasını tavsiye ediyor.

MEYVE SUYU VE KARACİĞER YAĞLANMASI

Canan Karatay, meyve suyu tüketiminin de karaciğeri yağlandırıcı etkisi olduğunu açıkladı. Ünlü doktor, meyve suyunun alkolden bir farkı olmadığını belirtiyor. Meyve suyu yerine kararında meyve tüketimini savunuyor.

EKMEK-ŞEKER VE KANSER

Canan Karatay, hemen hemen her açıklamasında ekmek ve şekerin zehir olduğunu söylüyor.

Karatay, günlük iki dilim buğday ekmeği tüketmenin şekerden çok daha zararlı olduğunu dile getiriyor.

MARGARİN VE İNFLAMASYON

Canan Karatay, margarin içinde yer alan Omega 3 katkısının ise doğru olmadığını söylüyor. Karatay, trans yağların inflamasyona neden olduğunu belirtiyor. Doğal zeytinyağı ve tereyağı tüketilmesini tavsiye eden Karatay, bunların tüketiminin inflamasyonun düşeceğini dile getiriyor.