Canan Karatay önerdi: Günde 2 bardak tüketen yaşadı!

Canan Karatay sağlıklı yaşam ile ilgili önerileriyle Türkiye'deki birçok insanın dikkatini çekiyor. Ayrıca ünlü doktor bir içecek önerisinde de bulundu. Zira Canan Karatay'ın önerdiği içecek günde 2 bardak tüketildiğinde pek çok farklı fayda sağlayabiliyor. İşte detaylar…

Haberin Eklenme Tarihi: 6.07.2024 11:26:00 - Güncelleme Tarihi: 6.07.2024 11:26:00
ABONE OL

Canan Karatay sağlıklı beslenme hakkında yaptığı paylaşımlarla sosyal medyada adeta gündem oluyor. Zira ünlü doktorun paylaşımları birçok insanın ilgisini çekiyor. Ayrıca Canan Karatay, çay tüketimi ile ilgili de bazı önerilerde bulundu.

Canan Karatay, içeriğinde yüksek miktarda kafein barındıran çayın yanlış şekilde tüketilmemesi gerektiğini belirtti. Çünkü yanlış şekilde tüketildiğinde kan depolarının azalmasına neden olduğuna değindi. Öte yandan doğru şekilde tüketildiğinde, vücuda birçok farklı fayda sağladığını aktardı.

CANAN KARATAY LİMONLU ÇAYI ÖNERDİ

Canan Karatay, özellikle demir eksikliği problemi olan insanların çayı doğru şekilde tüketmelerini önerdi. Zira doğru şekilde tüketilen çayın vücuda birçok farklı fayda sağladığını belirtti.

Çaya limon katılmasını doğru çay tüketimi olarak belirten Canan Karatay, limonlu çayın insan sağlığı açısından birçok farklı fayda sağladığına değindi. Nitekim limonlu çayın faydalarından bazıları aşağıda yer alıyor.

· Limon, demir depolarının artmasında faydalı olabiliyor.

· Limonlu çay; ağız kokusu, bağırsak spazmı, idrar yolu enfeksiyonu ve hazımsızlık sorununa karşı faydalı olabiliyor. Ayrıca limonlu çay, vücudun onarılmasında yardımcı olabiliyor.

· Canan Karatay, limonlu çayın en az günde 2 bardak tüketilmesini öneriyor. Çünkü gün içinde 2 bardak tüketilen limonlu çay, vücuttaki virüslerin ve bakterilerin azalmasında yardımcı olabiliyor. Bu nedenle günde 2 bardak tüketen adeta yaşadı bile denilebiliyor.

· Limonlu çay, sindirime faydalı olabiliyor.

Not: Canan Karatay'ın da önerdiği limonlu çayı, alerji etkisi oluşabilecek veya farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski olan insanların uzman bir doktora danışarak tercih etmeleri gerekir.