Cape Town'dan Iğdır'a geldi... Halkanın peşinden 11 bin km

Cape Town'da kuş araştırmacısı Mike Ford, 2005'te ağlarına takılan bir kırlangıcın ayağında halka olduğunu fark etti. Kusun, Iğdır'da halkalandığını öğrenen Ford, Türkiye'ye gelip gönüllü olarak çalışmalara katıldı. 9 yıldır Iğdır'da kuş halkalıyor.

Haberin Eklenme Tarihi: 20.09.2024 20:45:00 - Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 20:45:00
ABONE OL

Güney Afrika'da yakaladığı kırlangıcın ayağındaki halkadan yola çıkıp Iğdır'a gelen Mike Ford, 9 dönemdir halkalama yaparak araştırmalara katkı sağlıyor. Güney Afrika'nın başkenti Cape Town'da kuşlarla ilgili araştırmalar yapan Mike Ford, 2005'te ağlarına takılan bir kırlangıcın ayağında halka olduğunu fark etti. Kuşu inceleyen Ford, Iğdır'daki Aras Kuş Araştırma ve Eğitim Merkezi'nde halkalandığını öğrendi.

BİNLERCE İŞ YAPTILAR

KuzeyDoğa Derneği Başkanı Prof. Dr. Çağan Şekercioğlu'na ulaşan Ford, Iğdır'da gönüllü olarak çalışma yürütmek istediğini söyledi. Şekercioğlu'nun bu isteği kabul etmesiyle 2008'de önce Kars›taki Kuyucuk Gölü'ne sonra da Aras Kuş Araştırma ve Eğitim Merkezi'ne gelen Ford, bu tarihten itibaren farklı halkalama sezonlarında istasyona gelerek binlerce kuşun halkalanıp araştırılmasına yardımcı oldu.