Dişlerin düşmanı! Uzmanı uyardı! Çocukların beslenmesine asla koymayın

Okulların açılmasıyla beslenme çantası telaşı da başladı. Bu konuda uyarıda bulunan uzmanlar, ilkokul çağındaki çocuklarda okullarda oluşabilecek düzensiz beslenmenin diş çürüklerine, kayıplarına yol açabileceği belirtti. Peki, beslenme çantasında neler dişlerin düşmanı?

Haberin Eklenme Tarihi: 19.09.2024 14:41:00 - Güncelleme Tarihi: 19.09.2024 14:41:00
ABONE OL

Son yıllarda çocuklarda diş çürümesi çok yaygın. Evdeki beslenme düzeninden okuldaki beslenme çantasına koyulan malzemelere kadar her şey çocukların diş sağlığını etkiliyor.

Çocuklarda diş bakımının önemli olduğunu vurgulayan Diş Hekimi Tunahan Ulaş, düzenli ağız bakımı ve diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması gerektiğini söyledi.

BESLENME ÇANTASINDA DİŞ ÇÜRÜMESİNE NEDEN OLAN YİYECEKLER

Çikolata

Bisküvi

Abur cubur

Cips

Şekerli şeyler

BESLENME ÇANTASINDA NELER OLMALI?

Meyve, sandviç gibi besinlerin tüketilebileceğini belirten Ulaş, önerilerini şöyle anlattı:

"Aslında okullarda dişlerimizi fırçalama şansımız yok. Yalnız şöyle küçük bir nüansta belki önerebilirim. Lif besinlerde ağızlarda dişin temizlenmesini destek olabiliyor yani elma tarzı bir meyve koyduğunuzda çocuğunuzun beslenme çantasına yemekten sonra bir elma yediğinde dişlerini aslında belli bir fiziksel temizliği yardımcı oluyor. Onun dışında dediğim gibi yani ev ortamına geldiğimizde düzenli dişimizi fırçalamalıyız. Sadece çocuklar için de geçerli değil. Yetişkinler için de önemli bu düzenli fırçalama önemli. Okula gitmeden önce dişini fırçalamalıyız, kahvaltıdan sonra özellikle yatmadan önce dişlerimizi düzenli fırçalamalıyız. Düzenli diş fırçalama olduğu zaman çürük ihtimali azalıyor."