Faydasını kimse bilmiyor! Mideyi tertemiz yapıyor, bağırsakları temizliyor

Kişniş bitkisi maydonozgillerden bir bitkidir. Kişniş bitkisi çoğu zaman maydanoza benzediğinden dolayı çok karıştırılır. Kişniş bitkisi nelere faydalıdır? Kişniş nasıl kullanılır? haberimizde...

Haberin Eklenme Tarihi: 7.11.2024 16:30:00 - Güncelleme Tarihi: 7.11.2024 16:30:00
ABONE OL

Kişniş bitkisi hem tohum hem yaprak olarak çok fayda sağlayan bir bitkidir. Kişniş otu sindirim sisteminde mide bağırsak düzenlemede çok yardımcı olan bir bitkidir. Bağırsaklardaki gazın atılımından ağızdaki kokuya kadar çok farklı etkileri bulunmaktadır.

Hem baharat hem de bitki olarak yemeklerde kullanılan kişniş, kan şekerini düşürmeye, enfeksiyonlarla savaşmaya ve kalp, beyin, cilt ve sindirim sağlığını geliştirmeye yardımcı olur. İçeriğinde A, K ve C vitaminlerini barındıran kişniş aynı zamanda iyi bir lipit kaynağı olarak da bilinir.

Kişniş sindirimi düzenleyebilir, hücreleri koruyabilir, kemik sağlığını güçlendirebilir, sindirim sistemi rahatsızlıklarını hafifletebilir ve genel vücut sağlığını destekleyebilir. Yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sistemini düzenleyebilir ve kabızlık gibi sorunların önüne geçebilir.

KİŞNİŞ GAZ GİDERİR Mİ?

Kişniş içerisinde bulunan uçucu yağlar gaz giderici özellikler de gösterir.

Kişniş içerisinde bulunan uçucu yağlar gaz giderici özellikler de gösterir.

Kişniş içerisinde bulunan uçucu yağlar anti-inflamatuar özellikleri sayesinde ülserin iyileşmesinde de rol oynayabilir.Kişniş yağı gaz giderici, ishal tedavisi ve gastrit için de faydalı olabilir.

KİŞNİŞİN FAYDALARI NELERDİR?

Sindirim sağlığını destekler.

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Antimikrobiyal özelliklere sahiptir.

Kan şekerini düzenler.

Enflamasyonu azaltır.

Cilt sağlığını destekler.

Kötü kolestrol azaltır.

Kemik sağlığını güçlendirir.

KİŞNİŞ ÇAYI AĞIZ KOKUSUNA İYİ GELİR Mİ?

Kişniş tohumları ağız kokusunu gidermek için etkilidir, aynı zamanda kaynatarak soğuttuktan sonra gargara yaparsanız bu da etkili olacaktır.

KİŞNİŞ NASIL KULLANMALIYIM?

Kişnişin yemeği yapılabilir. Tohumları haşlandıktan sonra yoğurtlanarak tüketilebilir ve kişniş yaprakları et yemeklerine aroma verici olarak katılabilir. Soslara, makarnalara ve yoğurtlu çorbalara da kullanılan taze kişniş, ayrıca kişniş salatası olarak da tüketilebilir.

Kişnişin tohumunu 1 su bardağı sıcak suyun içine 1 çay kaşığı kadar ekledikten sonra 10-15 dk demlemeye bırakın sabah akşam bir bardak tüketebilirsiniz.

Not: Alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı oluşma riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak tercih etmeleri gerekir.