İbni Sina'nın önerisi: Limon ve keten tohumu yağı safra taşlarını patır patır döküyor!

İbni Sina safra taşı olanlar için limon ve keten tohumu yağını kullanmayı önermiştir. Günümüzde safra taşlarından sorun yaşayan kişiler yağ limon karışımı ile safralarındaki taşları patır patır döküyorlar detaylar haberimizde...

Haberin Eklenme Tarihi: 16.10.2024 11:34:00 - Güncelleme Tarihi: 16.10.2024 11:34:00
ABONE OL

Safra taşları olanlar Özellikle keten tohumu yağı ve limondan fayda görebiliyorlar.

Hastalıkların kaynağının gözle görülmeyen mikropların olduğunu ilk kez ortaya koyan İbni Sina, mikrop kavramını da tıp literatürüne sokmuştur. Hacamat tedavisini yapan ilk hekim İbn-i Sina'dır.

SAFRA KESESİ TAŞI OLANLAR NE YEMEMELİ?

Pasta sosları, çikolata, mayonez, krema, kaymak, etlerin yağlı kısımları, tavuğun derisi, sakatatlar, sosis, salam, pastırma, sucuk, iç yağı, kuyruk yağı gibi besinler mümkün olduğunca sınırlandırılmalıdır. Doymuş yağ asidi alımının safra kesesinde kasılmalara sebebiyet vereceği unutulmamalıdır.

KETEN TOHUMU FAYDALARI NELERDİR?

Eski çağlardan günümüze kadar insan sağlığı için kullanılan ve kanser riskini azaltabildiği gibi birden fazla yararı bulunan keten tohumunun faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;

Antioksidan deposu: Zengin antioksidan özelliği sayesinde, oksidatif strese, kanser ve kalp hastalıklarına karşı koruyucudur.

Kolesterol düşürmede yardımcı: Bulundurduğu yağlar kalp sağlığını destekleyicidir. Kolesterolü düşürmede, damar hastalıklarına ve felç olmanın önüne geçmede etkilidir.

Kan şekerini dengeler: Kan şekerini dengelemesi konusunda yapılan incelemeler bulunmaktadır. Çözünür olan lifler kan şekerini dengelemede fayda sağlamaktadır.

Cilde faydalıdır: Cilt için kullanılan yağ, cilt üzerindeki pürüz oluşumunu azaltmaktadır. Cildin nem oranını da dengeleyen ayrıca saça faydası olan besin, saçları besleyerek kepek oluşmasını engeller.

Uzun süre tokluk hissi verir: Çözünür olan lifler midede uzun süre tokluk hissi verir. Yapılan araştırmalar sonucunda, günlük 2 kaşık tüketildiğinde daha kolay kilo verildiği gözlemlenmiştir

SAFRA TAŞLARI VE ÇAMUR İÇİN KÜR TARİFİ

Sabahları uyandığınızda 1 çorba kaşığı keten tohumu yağına 1 çorba kaşığı limon sıkın aç karna 21 gün için sonra 15 gün ara verin. Aynı zamanda bitki çaylarından da kırkkilit otu ve ısırgan bitki çayı birer fincan demleyim içebilirsiniz.