Japon araştırmacıların yeni keşfi! Diyet yapmadan kilo verebilirsiniz

Japonya'da diyet yapmadan kilo vermenin mümkün olduğunu ortaya koyan yeni bir araştırma yapıldı. Buna göre yağ yakmanın pratik bir yöntemi var. İşte Japonların diyetsiz kilo verme araştırmasının detayları…

Haberin Eklenme Tarihi: 2.10.2024 14:01:00 - Güncelleme Tarihi: 2.10.2024 14:01:00
ABONE OL

Japonya'da yapılan bir araştırma ile birlikte kilo vermekte zorlananlara müjdeli haber geldi.

Birçok kişinin ortak problemlerinin başında yer alan fazla kilolar, günümüzde oldukça sık karşılaşılan bir hastalık. Yanlış beslenme, hareketsizlik ve diğer başka sağlık sorunları nedeniyle ortaya çıkabilen bu durumdan kurtulmak için ise pek çok farklı yönteme başvuruluyor. Bu yöntemlerin başında gelen diyet ve spor ise, çoğu insan için zorlayıcı olabiliyor. Hal böyle olunca hem ülkemizde hem de dünyada diyet ve spor yapmadan kilo vermenin yolları araştırılıyor. Bu duruma son noktayı ise Japon araştırmacılar koydu.

EGZERSİZE İHTİYAÇ DUYMADAN KİLO VERMEK MÜMKÜN

Japonya'da bulunan Kobe Üniversitesi'nde yapılan yeni bir araştırma ile egzersize ihtiyaç duyulmadan yağ yakmayı hızlandıracak bir protein varyantı tespit edildiği belirtildi. Egzersiz yapan kişilerin iskelet kaslarında "PGC-1a" proteininin farklı varyantlarının üretildiğine işaret ederek, farklı varyantların artışının, insanların enerji harcamasını artırdığını ve bunun da daha fazla yağ yakmalarına yardımcı olduğunu bildirdi.