Leziz mi leziz bol köpüklü Türk kahvesi! Sırrı bizden yapması sizden…

Her yemekten sonra, arkadaş buluşmalarımızda, misafir ağırlamalarımızda, kız istemelerimizde kısacası her an bizi yalnız bırakmayan Türk kahvesine kim hayır diyebilir ki? Türk geleneğinin vazgeçilmezlerinden biri olan Türk kahvesinin tadı ancak bol köpüklü yapıldığında çıkar. Ancak benim 'kahvem köpüksüz' diye üzülmeyin. Size vereceğimiz sır ile bol köpüklü bir Türk kahvesi yapabilirsiniz. Sırrı bizden yapması sizden! İşte o sır…

Haberin Eklenme Tarihi: 8.07.2024 18:44:00 - Güncelleme Tarihi: 8.07.2024 18:44:00
ABONE OL

Türk kahvesinin tadı bol köpüklü yapıldığında çıkar. Ancak bazen gerek cezveden gerekse kahveden hüsrana uğrayabiliriz. Doğru adımları izleyerek nefis bir Türk kahvesi içmeye hazır mısınız? Bol köpüklü Türk kahvesinin sırrı bizden yapması sizden.

Peki, bol köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır? İşte size adım adım tarif...

En önemlisi cezve: Bol köpüklü bir Türk kahvesi içmek istiyorsanız kesinlikle ısıyı eşit dağıtan bir cezve kullanmalısınız.

Oda sıcaklığında su: Suyunuz ne soğuk ne sıcak olmalı. Türk kahvenizi hazırlarken oda sıcaklığında su kullanmak faydanıza olacak.

Taze çekilmiş kahve: Paketli ürünler yerine taze çekilmiş kahve kullanabilirsiniz. Gerek kokusuyla gerek tadıyla adeta size lezzet şöleni yaşatacak Türk kahvesi, ayrıca bol köpüklü olabilir.

PÜF NOKTASI

Türk kahvenizi ocağa almadan önce bir kez karıştırın. Özellikle pişirme sırasında ise karıştırmamaya özen gösterin. Şimdiden afiyet olsun.