Sadece 1 kaşık yetiyor astım alerjiyi sıfırlıyor! Siyah şifa sofranızdan eksik etmeyin

Çörek otu yağı sağlığımız açısından çok faydalı bir bitkidir. Çörek otu yağı özellikle alerji, astım, bağışıklık sisteminde güçlendirmede çok fayda sağlıyor. Çörek otu yağı içerek zayıflayanlar bile var. Çörek otu yağının faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde...

Haberin Eklenme Tarihi: 24.10.2024 15:42:00 - Güncelleme Tarihi: 24.10.2024 15:42:00
ABONE OL
Çörek otu yağı sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Bağışıklık sisteminden bağırsak parazitlerine kadar, kilo vermeden alerjiye kadar çok faydalı bir bitkidir. Çörek otu yağı düzenli kullanıldığında metabolizmayı da canlandırıyor.

Latince adı Nigella sativa olan çörek otu faydaları ile bilinen, Ranunculaceae ailesi üyelerinden biri olan otsu yapıdaki bitkidir. Çörek otu en çok Akdeniz ülkelerinde yayılış gösterir ve 20 farklı türe sahiptir. Bu türlerden on iki tanesi ülkemizde yetişir.

PEYGAMBER EFENDİMİZ ÇÖREK OTUNU NASIL KULLANIRDI?

Enes (r.a.)'in rivayetine göre, Peygamber Efendimiz hastalandığında bir avuç çörek otunu su ve bal ile karıştırıp içmiştir. Peygamberimizin bu öğütleri, günümüzde bilimsel araştırmaların ışığında çörek otunun sağlık üzerindeki olumlu etkilerini doğrulamaktadır.

ÇÖREK OTU YAĞI HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?

Yaraların iyileşmesini hızlandırması, adet döngüsünü düzenlemeye yardımcı olması, sindirim sistemini koruyucu etkisi çörek otunun faydaları arasında gösterilir. Çörek otu yağının tümör önleyici etkisinden dolayı; meme, cilt, karaciğer ve kolon kanserinde faydalı etkileri gözlemlenmiştir.

ÇÖREK OTU YAĞININ FAYDALARI

Sedef, akne ve vitiligo gibi cilt sorunlarını iyileştirir.

Yaraların iyileşmesini hızlandırır.

Bağışıklığı güçlendirir.

Kan basıncını dengeler.

Kolesterol ve trigliserid seviyelerini düşürür.

Akciğer sağlığını destekler.

Sindirimi düzenler, hazımsızlık ve kabızlığa iyi gelir.

Lionel Messi'nin favori çayı mate ile hızla kilo verin! Mate yaprağı çayı faydaları...

ÇÖREK OTU YAĞI NASIL KULLANILIR ?

Gece yatmadan önce çörek otu yağı içmek, uyku kalitesini artırmaya ve rahatlamaya yardımcı olabilir. Çörek otu yağı nasıl kullanılır sorusuna gelince, genellikle günde bir çay kaşığı tüketilmesi önerilir. Salatalara, yemeklere veya yoğurda eklenerek tüketilebilir.

Çocuklarda İnternet Kullanımı 2024 Yılında %913'e Yükseldi:

'Kaan daha çok aşeriyor'

Soğanda bakteri paniği! 10 kişi hastaneye kaldırıldı, 1 kişi öldü