Siniri, stresi mutsuzluğu bitiriyor! Çelik gibi sağlam sinirlerim olsun diyorsan

Sarı kantaron çayı neye iyi gelir sorusuna verilebilecek pek çok yanıt bulunuyor. Bu bitkinin insan sağlığı için oldukça faydalı olduğu araştırmalarla da sabit. Özellikle stres kaynaklı uykusuzluğun, kaygı, korku gibi hislerin azalmasını sağlıyor. Sarı kantaron çayının faydaları ve sarı kantaronla ilgili tüm soruların cevapları haberimizde

Haberin Eklenme Tarihi: 11.10.2024 13:55:00 - Güncelleme Tarihi: 11.10.2024 13:55:00
ABONE OL

Sarı kantaron bitkisi halk arasından da artık yaygın olarak bilinen bir bitki olarak kullanılıyor. Sarı kantaron büyük şehirlerde ve Avrupa'da en çok tüketilen bitkilerden birisidir. Stres, kaygı, uykusuzluk, mutsuzluk umursamamak depresyon, gibi durumlarda iyi bir destekleyicidir

Sarı kantaronun bileşiminde yer alan en etkin madde hypericindir. Yüksek antioksidan bir madde olan hypericine ek olarak karoten, rutin, quercitin, quercitrin, flavonoidler, tanen, limonene, C vitamini, resin, pinene, ksantonlar, hiperforin gibi uçucu yağlar ve antioksidan bileşikler içeren sarı kantaron şifa veren bir bitki olarak tüm çağlarda kullanılır.

Sarı kantaronun çayı, yağı, kapsülleri genelde tercih ediliyor

Sarı kantaron kullanım şekli arasında en yaygın olanı çayıdır. Bunun yanı sıra sarı kantaron kapsül olarak da kullanılır. Genel olarak eczanelerde satılan sarı kantaron hapı, yağı ve sarı kantaron kremi yaygın olarak kullanılır.

İçeriğindeki vitamin ve minerallerle vücuttaki mutluluk hormonlarını çalıştırmaya yardımcı olan sarı kantaron çayı antidepresan özelliğine sahip. Özellikle depresyonla ve anksiyeteyle mücadele sırasında doğal bir antidepresan takviyesi için tüketilebiliyor.

SARI KANTARON STRESE İYİ GELİR Mİ?

Sarı kantaron aynı zamanda bel ve baş ağrısı gibi sıklıkla yaşanan ağrıların da azalmasında önemli bir rol oynuyor. Doğal bir antidepresan etkisi göstererek sinirleri yatıştırıyor. Bu özelliği sayesinde stres kaynaklı uykusuzluğun, kaygı, korku gibi hislerin azalmasını sağlıyor.

KANTARON ÇAYI DEPRESYONA İYİ GELİR Mİ?

Sarı kantaron, bir bitki olmasına rağmen belirli kimyasal etkilerle aktif tedavilere yardımcı olabilir. Beyindeki sinir hücrelerinin serotonini yeniden kabul etmesini sağlayarak depresyona yardımcı olduğu düşünülen kimyasal bileşiklere sahiptir

SARI KANTARON ÇAYI NEYE FAYDALIDIR?

Bitkinlik ve halsizlik problemine karşı sarı kantaron tüketilebilir. Soğuk algınlığı ve grip yan etkilerini azaltmaya yardımcı olur. Uykusuzluğa iyi gelir, yatmadan bir saat önce sarı kantaron çayı içmek uykuya daha kolay geçmeyi sağlar, uyku kalitesini artırır. Anksiyete tedavisinde tercih edilebilir.

KANTARON UYKU GETİRİR Mİ?

Sarı kantaron yağı, sinir sistemi üzerinde de olumlu etkilere sahiptir. Hafif ve orta şiddetteki depresyon semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir, uyku düzenini destekler ve kaygı düzeyini azaltabilir.

SARI KANTARON ÇAYI NE ZAMAN İÇİLİR?

Yemeklerden önce tüketilen sarı kantaron çayı tok tutucu özelliğe sahiptir. Uzun süre mideyi terk etmeyen flavonoidler ve uçucu yağlar tokluk hissi yaratır. Sarı kantaron zayıflama konusunda vücudu destekler. Sabah ve akşam içilen sarı kantaron çayı ile yapılan sarı kantaron kürü kilo vermenize yardımcı olur.

NOT: Bitkileri kullanmadan önce bir uzmana mutlaka danışarak tüketebilirsiniz.