Tabana kuvvet! Her adım bir yaş gençleştiriyor

Attığınız her adımın sizi bir yaş gençleştirdiğini söylesek… Yalnız başınıza yapabileceğiniz en rahatlatıcı aktivitelerden biri olan yürümek adeta sağlıklı bir hayatın anahtarı. Yürümek, birçok kişinin yaşamının bir parçası, peki bu faydalarını biliyor muydunuz? İşte birçok insanın bilmediği o faydalar…

Haberin Eklenme Tarihi: 8.07.2024 22:00:00 - Güncelleme Tarihi: 8.07.2024 22:00:00
ABONE OL

KALİTELİ UYKU

Serotonin stresle başa çıkmada en önemli faktör. Vücutta ise serotonin salgılanmasının en etkili yollarından biri yürüyüş. Bu nedenle kendinizi huzursuz ve mutsuz hissettiğinizde kesinlikle yürüyüş yapmalısınız. Ayrıca yastığa başını koyunca bir sağa bir sola dönenler... Kaliteli uykunun adresi, yürümek. Uykusuzluk problemleriniz varsa eğer günde 1 saat yürüyüş hiç fena fikir değil.

MORALLER DÜZELSİN

Yürümek yalnızca serotonin hormonu değil, aynı zamanda endorfin de üretilmesini sağlıyor. Mutluluğum kimyası olarak bilinen bu iki horman, moralimizi yüksek tutmamıza yardımcı oluyor. Haliyle de yürüyüşün, stresle mücadelede mükemmel bir yöntem olduğunu söylemek gerekiyor.

HER ADIM BİR YAŞ GENÇLEŞTİRİYOR

Uzmanların araştırmalarına göre sadece yürüyüş yapmak ölüm riskini yüzde 35 azaltıyor. Başka bir çalışmaya göre ise günde 25 dakika yürümek ömrü tam 7 yıl uzatıyor. Her adım sizi bir yaş daha gençleştirecek.

HAFIZA GÜÇLENDİRİYOR

Yapılan araştırmalar yürüyüş yapmanın yaşa bağlı hafıza kaybını oldukça düşürdüğünü gözler önüne seriyor. 65 yaş ve altı 5 bin katılımcının günde 3 kilometre yürüyerek hafıza kaybını yüzde 17 azalttığı görüldü.

KİLO DENGESİ

Fit bir görünümü kim istemez ki. Yürüyüş yapmanın, eklem ağrısı gibi birçok kronik rahatsızlığa karşı faydalı bir çözüm yolu olduğunu söyleyebiliriz. Son olarak yürüyüş yapmak, ayrıca yağ yakımını da hızlandırır. Hazırlanan bir rapora göre, haftada en az 5 saat yürüyen kadınlar yapmayanlara nazaran oldukça düşük bir yağ oranına sahip. Bu sebeple kilo vermek istiyorsanız, bol bol yürümeye dikkat etmelisiniz