Tırnak makası hastalık sebebi

Tırnak bakımı temizliğin en önemli parçalarından biridir. Temiz ve bakımlı tırnaklara sahip olmak için ise tırnak makasına sahip olmak şarttır. Pedikür ve manikür ile saatlerce vakit geçiriyoruz. Peki ya tırnak keserken, manikür ve pedikür sırasında kullandığımız aletler temiz mi?

Haberin Eklenme Tarihi: 8.07.2024 16:14:00 - Güncelleme Tarihi: 8.07.2024 16:14:00
ABONE OL

Kişisel kullanılması gerekli olan şeylerden biri tırnak makasıdır. Tırnak makası, törpü vs. aletlerin kişisel kullanılmaması büyük sağlık sorunlarına yol açabilir... Bu sebeple tırnağa dair her aletin kişisel kullanılması gerekir. Peki, tırnak makasını kişisel kullanmazsak ne gibi sıkıntılarla karşılaşırız.

Ortak kullanılan tırnak makası hastalık getiriyor!

Manikür pedikür, tırnak mantarından Hepatit B'ye pek çok hastalığa neden olabiliyor!

Ortak kullanılan manikür ve pedikür aletleri; bakteriyel, viral enfeksiyonlar ve mantar için risk taşır. Yani ortak tırnak makası kullanmak kan yoluyla bulaşan tüm hastalıkların giriş biletini kesecektir. Aile üyenizin el ve ayaklarının bakımı için kullanılan aletler, kesik ve sıyrıklardan bakterilerin geçmesi yoluyla başta Hepatit B başta olmak üzere kan dolaşımı ile geçen pek çok hastalığa neden olabilir.

Sterilize edilmemiş temizlenmemiş tırnak makası çok ciddi sonuçlar doğurabilir. Manikür pedikür aletlerinden en sık bulaşan hastalık tırnak mantarıdır. Tırnak mantarı, tedavisi hem çok uzun süren hem de kişinin yaşam kalitesini ciddi oranda etkileyebilecek bir şikâyettir. Bu hastalıkları minimuma indirmek için tırnak bakımına özen göstermek gerekir.