Türkiye'nin il haritası yenileniyor! 82. plakayı almaya aday ilçeler belli oldu

Türkiye'de il olmaya aday olarak gösterilebilen birçok farklı ilçe bulunuyor. Bu noktada 82. plakayı almaya aday ilçeler birçok vatandaş tarafından merak ediliyor. Öte yandan il olabilmek için gerekli bazı kriterler bulunuyor. Peki, Türkiye'nin il haritasına göre, 82. plakayı almaya aday ilçeler hangileri? Detaylar haberimizde…

Haberin Eklenme Tarihi: 18.10.2024 11:38:00 - Güncelleme Tarihi: 18.10.2024 11:38:00
ABONE OL

Türkiye'de il olmaya aday olan ilçeler pek çok insan tarafından sıklıkla gündeme geliyor. Bunun yanı sıra il olma statüsü için gerekli bazı kriterler olduğu biliniyor. Bu kriterleri karşılayan ilçeler ise pek çok vatandaş tarafından merak ediliyor. Bunun sonucunda ise, ''82. plaka hangi şehir olmalı?'' sorusu araştırılabiliyor.

İL OLMA KRİTERLERİ

İlçelerin il olması için karşılamaları gereken bazı kriterler olduğu belirtiliyor. Bu kriterlerden en önemlilerinden biri, en az 100 bin nüfusa sahip olması olarak belirtiliyor.

82. PLAKAYI ALMAYA ADAY İLÇELER

Türkiye'nin il haritası yenilenirse, 82. plakayı almaya aday olan ilçeler bulunuyor. Bu nedenle söz konusu ilçeler birçok insan tarafından merak ediliyor. İşte il olmaya aday olarak gösterilebilen ilçelerden bazıları şu şekilde;

Çerkezköy, Lüleburgaz, Çayırova, Ereğli, Silivri, Çorlu, Darıca, Tuzla, Kapaklı, Bandırma, İnegöl, Edremit, Bergama, Soma, Kozan, Kadirli, Ceyhan, İskenderun, Çarşamba, Akçakale, Tarsus, Ergani, Torbalı, Ödemiş, Nazilli, Alaşehir, Söke, Kuşadası, Bodrum, Fethiye, Serik, Manavgat, Siverek, Ünye.