Yaz domateslerini dondurma yöntemi! Kışın kalp ilacı

Yaz domatesi lezzetini kışın da yemeklerinde bulmak isteyenler yaz domatesini dondurma yöntemlerini araştırıyor. Çiğ domatesi dondurmanın birkaç püf noktası var. Detaylar haberimizde…

Haberin Eklenme Tarihi: 27.09.2024 16:23:00 - Güncelleme Tarihi: 27.09.2024 16:23:00
ABONE OL

Domates göze, cilde ve kalbe iyi gelen en değerli sebzelerden biri. Dolayısıyla hem yazın hem de kışın çok kıymetli. Yaz domateslerini dondurmanın birkaç yöntemi var. Kış yemeklerinde yaz lezzeti için birkaç adım yeterli.

Çürümüş ve zedelenmiş domatesleri ayırın. Dolaba koyduklarınız sağlam ve mükemmel olgunlukta olmalı.

Soğuk su altında nazikçe yıkayın, ardından donma sırasında buz kristallerinin oluşmasını önlemek için temiz bir bezle dikkatlice kurulayın.

Domatesleri bütün olarak bir fırın tepsisine yerleştirin ve birbirine yapışmalarını önlemek için düz bir şekilde dondurun.

Dondurulduktan sonra bunları hızlı bir şekilde hava geçirmez torbalara veya dondurucuya uygun kutulara aktarın.

Dondurucuya geri koymadan önce iyice kapatın.

ÖNERİ

Çorba veya sos için nasıl kullanacağınıza bağlı olarak bunları dörde bölebilir veya püre haline getirebilirsiniz.

DOMATESLERİ DONDURMADAN ÖNCE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Dondurulmuş domatesleri birkaç ay boyunca başarılı bir şekilde saklamak için takip etmeniz gereken ipuçlarını sizler için derledik.

Domatesleri dondurmadan önce haşlamak, kabuğunun kolayca çıkarılmasını sağlarken, enzimlerin doku ve lezzetini değiştirmesini de önler.

Domatesleri birkaç ay saklamak istiyorsanız haşlama yöntemini de kullanabilirsiniz.

Domateslerin haşlama yapılmadan 1-2 ay içerisinde tüketilmesi tavsiye edilir, çünkü bu süre sonunda domatesler yenilebilir kalsa da lezzetini ve dokusunu kaybedebilir.