0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Mart 2019 Salı 15:16:00 - Güncelleme:19 Mart 2019 Salı 15:18:00

Facebook’tan Netanyahu’ya uyarı: Kullanıcıların bilgilerini çalmaya bir son ver

Teknoloji devi Facebook, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun kişisel Facebook hesabı üzerinden kullanıcıların bilgilerinin toplanmasına bir son verilmesi uyarısında bulundu. Netanyahu’nun ise aldığı uyarıya rağmen Facebook’un veri gizliliği politikasını ihlal eden bu uygulamayı sürdürdüğü öğrenildi.

TM Dijital Haber Merkezi

İsrail’in Likud Partisi ile irtibata geçen teknoloji devi Facebook, kendilerinden “Başbakan Binyamin Netanyahu’nun resmi Facebook hesabı üzerinden diğer kullanıcıların bilgilerinin toplanmasına bir son verilmesi” uyarısında bulundu.

Netanyahu’nun resmi sayfasını ziyaret eden kullanıcılara otomatik mesaj göndererek kendileri haklarında veri topladığı tespit edilen sohbet robotunun, Facebook’un veri gizliliği politikalarını ihlal ettiği bildirildi.

Channel 12 News’te yer alan bilgiye göre, Facebook’un net uyarısına rağmen Netanyahu’nun seçim kampanyasını yürüten ekip tarafından söz konusu uygulamanın kullanılmaya devam ettiği öğrenildi.

Söz konusu sohbet robotunun, Netanyahu’nun sayfasını ziyaret eden kullanıcıları soru bombardımanına tutarak 9 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek parlamento seçimlerinde Likud Partisi’ne oy vermeye niyetleri olup olmadığını öğrenmek üzerine programlandığı belirtildi.

Facebook’un İsrail ofisi, geçen hafta yayımladığı siyasi reklam şeffaflığı aracı ile ülkede gerçekleşecek seçimlere dış müdahaleyi engellemek ve yalan haberlerin önüne geçmeyi amaçlıyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX