0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Mart 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:20 Mart 2019 Çarşamba 08:00:00

'Enflasyon tek haneye düşecek'

Ekonomik göstergelerin 2019 için güçlü toparlanmayı işaret ettiğini belirten Hazine Bakanı Albayrak, büyüme rakamlarının ilk çeyrekte çok iyi olacağını söyledi. Albayrak, “Eylül gibi enflasyonda da tek haneleri göreceğiz” dedi.

Trabzon’da düzenlenen “Adım Adım Ekonomi” programına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomiye dair çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Albayrak, finansal dalgalanmalar karşısında güçlü bir duruş sergilendiğini vurgulayarak, “Yeni Ekonomi Programı’nda ne öngördüysek, ekonomi ondan da iyi durumda ilerliyor” ifadelerini kullandı. 

İLK ÇEYREK İYİ OLACAK 

Mevcut ekonomik göstergelerin bu yıl için güçlü toparlanmaya işaret ettiğine dikkati çeken Bakan Albayrak, 2019'un ilk çeyreğinde, çok daha iyi bir büyüme rakamı geleceğini açıkladı. Ocakta, sanayi ve perakende rakamlarının arttığını ifade eden Albayrak, “Şubatta 5-6-7 puan daha iyi durumda. Mart, şubattan daha iyi. En kötü geride kaldı dememizin sebebi o. Ekonomimizi ikinci çeyrekten itibaren çok daha güçlü potansiyel büyüme sürecine taşıyacağız” diye konuştu. 

MALİ DİSİPLİNDEN TAVİZ YOK 

İlk 2.5 ayda yaklaşık 70 milyon lira piyasaya sıcak para girdiğini, bu yıl borç, finansman ihtiyacı olmadığını vurgulayan Albayrak şunları kaydetti: “Hazine'nin parası bol, rahat. Bu yılı kapattık. Enflasyonla mücadelede katı ve kararlıyız. Yüksek enflasyon, uluslararası rekabeti ve faizi de etkiliyor. Eylül ayı gibi enflasyonda tek haneli rakamları göreceğiz. Enflasyonda 2019 hedefi yüzde 15,9 idi, ancak çok daha iyi sonuç alacağız.” 

Faizler daha da inecek

Ekonomik önlemlerle birlikte faizlerin yüzde 20'lerin altına inmeye başladığını söyleyen Berat Albayrak, “2003 yılında faizler 4-5-6 seviyelerine inmişti. Gezi süreci bir başladı, faizler 7-8-9'a çıktı. Köklü ve kalıcı dönüşüm için şu an ilk adımları atıyoruz. Şubatta kredi tarafındaki artış, 43,5 milyar TL civarında. En kısa sürede faizleri ve enflasyonu tek haneli rakamlara indireceğiz” diye konuştu. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX