0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Ocak 2019 Pazar 08:00:00 - Güncelleme:20 Ocak 2019 Pazar 09:05:00

Yavru Vatan'da bayrak skandalı

Türkiye’nin KKTC’de askeri varlığı ve garantörlüğüne karşı çıkan çalışan Cumhurbaşkanı Akıncı, Türk bayraklarından rahatsız oldu. Makamında Rum heyetiyle görüşen Akıncı, bayrakları kaldırttı. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum Sosyal Reform Birliği (OPEK) üyelerini kabul etti. KKTC Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu'nun, Akıncı'nın OPEK üyelerini kabulüne yönelik yaptığı açıklama ve paylaştığı fotoğraf, büyük tartışmalara neden oldu. Açıklamada, OPEK temsilcilerine Kıbrıs sorunu konusunda, içinde bulunulan durum ve özellikle siyasi eşitliğin Kıbrıslı Türkler açısından vazgeçilmez ilke olduğu konusunun etraflıca izah edildiği belirtildi. Basına yansıyan fotoğrafta ise Akıncı'nın arkasında yer alan KKTC ve Türk bayraklarının kaldırıldığı görüldü. 

SADECE RUMLARI SEVİNDİRDİ 

Türkiye’nin KKTC üzerindeki garantörlüğünün kaldırılması için girişimlerde bulunan Akıncı’nın bu skandalı, ‘Yavru Vatan’da infiale neden oldu. Akıncı’nın bayraklardan rahatsızlık duyması ülkenin bir numaralı gündemi haline geldi. Cumhurbaşkanı’na istifa çağrıları peş peşe yükseldi. Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı, “Sayın Akıncı makamına yakışanı yapmalı ve istifa etmeli” dedi. Kıbrıslılar da aynı tepkilerini sosyal medya hesapları üzerinden Akıncı’ya yöneltti. Adayı karıştıran Akıncı bununla da yetinmeyip tepkilere sosyal medya hesabından cevap vermeye çalışırken bir skandala daha imza attı. 

GEREKSİZ OLDUĞUNU SÖYLEDİ 

Özrü kabahatinden büyük olan Akıncı, Türk ve Kıbrıs bayrağını ‘sembol’ olarak nitelendirerek, “Cumhurbaşkanlığı'nda bina girişinde sabit direklerde bayraklarımız var, her geleni karşılayan. Bir de bina içinde seyyar olanlar var. Toplantının niteliğine göre davranılır ve yabancılarla görüşülecek mekanlarda sembol empozesi yapılmaz öteden beri. Gelenlere düşüncelerimizi anlatmayı tercih ederiz” ifadelerini kullandı. Geçen yılda Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres tarafından sunulan, 'Guterres Çerçevesi'ni kabul ettiğini duyuran Akıncı, Kıbrıs’ta Mehmetçik’in varlığına son bulmasını istemişti. 

KKTC Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu'nun paylaştığı fotoğrafta, Mustafa Akıncı'nın arkasında yer alan KKTC ve Türk bayraklarının kaldırıldığı görülüyor. 

KILIÇDAROĞLU'NUN İZİNDE

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’nın skandal uygulaması akıllara CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Hakkari, Van ve Tunceli’de düzenlediği 'Türk Bayraksız' mitinglerini getirdi. Terör örgütü PKK’nın siyasi kolu Halkların Demokratik Partisi (HDP) destekçilerinin büyük katılım gösterdiği o mitinglerde bir tane bile Türk bayrağı yer almamıştı.  CHP lideri oy kaygısıyla mitinglerde bayrak kullanılmaması talimatı vermişti. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX